Τέλος εποχής για τον V8 της Maserati

Τέλος εποχής για τον V8 της Maserati

Η Maserati αποκάλυψε τις ειδικές εκδόσεις των Ghibli και Levante που θα είναι οι τελευταίες που θα φορέσουν τον θρυλικό V8 της ιταλικής εταιρίας πριν αυτός περάσει για πάντα στην ιστορία. 

Maserati_V8__2_
Η Maserati επιβεβαίωσε πως ο turbo V8 θα σταματήσει να παράγεται μετά το τέλος του 2023 και οι εκδόσεις Trofeo των Levante, Ghibli και Quattroporte θα είναι οι τελευταίες που θα τον χρησιμοποιούν έως τα τέλη του 2023. Οι ειδικές εκδόσεις Maserati Ghibli 334 Ultima και Levante V8 Ultima που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Goodwood, θα είναι το κύκνειο άσμα του θρυλικού κινητήρα.
Στη συνέχεια, η Maserati θα χρησιμοποιεί τόσο το Nettuno V6 στη θέση του V8, όσο και το αμιγώς ηλεκτρικό Folgore. Φυσικά η διακοπή της παραγωγής του V8 είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία και τους φανατικούς οπαδούς της. Στην τελευταία του εκδοχή, ο V8 είναι twin-turbo 3,8 λίτρων και αποδίδει 580 ίππους και 730 Nm ροπής για την κίνηση των Levante, Ghibli και Quattroporte Trofeo.
Τα νέα για το V8, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του πέμπτου Motor Valley Festival που πραγματοποιείται στη Μόντενα μεταξύ 11 και 14 Μαΐου, όπου παρουσιάζονται και οι εικονιζόμενες εκδόσεις Zeda των Levante, Ghibli και Quattroporte. Τα ειδικά αυτά μοντέλα δημιουργήθηκαν προς τιμήν του V8, με το μπλε/ γκρι/ λευκό χρώμα που είχε και η μοναδική Maserati GranTurismo Zeda του 2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης