Το ηλεκτρικό όχημα της Italdesign

Το ηλεκτρικό όχημα της Italdesign

To Italdesign Climb-E είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης και ιδιαίτερο σχεδιασμό.

230110171149_Italdesign-Climb-E_I

Στην Έκθεση CES, η Italdesign παρουσίασε ένα όχημα, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο ως όχημα μεταφοράς επιβατών μέσα σε κτίρια, όσο και ως κινητός επαγγελματικός χώρος.

Ουσιαστικά, το Climb-E είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη κάψουλα μετακίνησης η οποία εσωτερικά μπορεί να διαμορφωθεί κατά το δοκούν. Η σχεδίασή του έγινε από τους ανθρώπους τής Italdesign, αλλά η γενικότερη μελέτη για το πώς θα είναι και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από μέσο οδικής μετακίνησης έγινε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Τορίνου και την εταιρεία ανελκυστήρων Schindler.

Το Climb-E θα διαθέτει εσωτερικά δύο άνετους καναπέδες στους οποίους θα κάθονται οι επιβαίνοντες. Βάσει της ιδέας, αυτοί θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτό απευθείας από τον χώρο του σπιτιού τους. Σε περίπτωση μονοκατοικίας, θα αποτελεί δομικό στοιχείο αυτής καθώς θα ενσωματώνεται στην τοιχοποιία της.

Το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και στην περίπτωση πολυκατοικίας όπου η κάψουλα θα χρησιμοποιείται και ως ανελκυστήρας για την απομάκρυνση και την πρόσβαση στον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα. Σε κάθε περίπτωση, όταν η κάψουλα είναι ενσωματωμένη στο σπίτι, θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως ένα έξτρα δωμάτιο.

Στον δρόμο, το Climb-E θα κινείται ως ένα τυπικό όχημα χάρη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Οι τροχοί και οι ηλεκτροκινητήρες συνιστούν ενιαία μονάδα και μπορούν να αφαιρεθούν ώστε να είναι ως στατικός χώρος στο σημείο που θα σταθμεύσει. Αφαιρούμενες θα είναι και οι μπαταρίες του οι οποίες θα μπορούν να φορτίζουν σε διαφορετικό μέρος από εκεί που βρίσκεται η κάψουλα. Σύμφωνα με την Italdesign, όταν είναι πλήρως φορτισμένες παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία κίνησης 320 χλμ.

Μπορεί να είναι σχετικά νωρίς να δούμε στους δρόμους και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας κινούμενες κάψουλες όπως το Climb-E, ωστόσο ο γνωστός ιταλικός σχεδιαστικός οίκος έχει κατοχυρώσει τις πατέντες για κάποιες από τις ιδέες που προτείνει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης