Η Skoda επισπεύδει την παρουσίαση των νέων EVs

Η Skoda επισπεύδει την παρουσίαση των νέων EVs

Η Skoda θα επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων μοντέλων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην αντικατάσταση υπαρχόντων αλλά και στην προσθήκη πρωτοεμφανιζόμενων.

221201123303_Skoda-Vision-7S_I
Η τσεχική εταιρεία θα επενδύσει περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση απ’ ό,τι ως τώρα. Το νέο βραχυπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιό της προβλέπει τη δημιουργία τριών καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία θα παρουσιαστούν ως το 2026.

Τα στελέχη τής εταιρείας έχουν θέσει ως σκοπό να κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα από το 2035 και έπειτα. Ο ενδιάμεσος στόχος τους είναι το 2030, χρονιά στην οποία θέλουν το 70% των καινούργιων αυτοκινήτων που θα παράξουν τότε να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Τον περασμένο Αύγουστο (τρέχοντος έτους), οι άνθρωποι της Skoda παρουσίασαν το πρωτότυπο Vision 7S (φωτογραφίες), ένα επταθέσιο ηλεκτρικό SUV το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2026 ως μοντέλο παραγωγής.



Η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Octavia η οποία θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «SSP» («Scalable Systems Platform») του Ομίλου Volkswagen και όχι στην υπάρχουσα «ΜΕΒ» («Modularer E-Antriebs-Baukasten») η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο Enyaq.

Το τρίτο καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλου που θα εξελίξει και θα παρουσιάσει η Skoda θα είναι ένα crossover το οποίο θα έχει μικρότερες διαστάσεις από αυτές του Kamiq.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB Lite» του γερμανικού Ομίλου η οποία έχει δημιουργηθεί για την εξέλιξη και δημιουργία μικρότερων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Σε αυτή θα βασίζονται τόσο τα Volkswagen ID.1 και ID.2 όσο και το αντίστοιχο της Seat.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης