Η επιστροφή του Wankel

Η επιστροφή του Wankel

Η επίσημη πρεμιέρα του MX-30 R-EV έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιανουαρίου. Tο σίγουρο είναι πως ένα ευρύ κοινό αναμένει τις εξελίξεις.

220407120839_MazdaMX-30
Η Mazda έχει συνδέσει απόλυτα το όνομά της με τους περιστροφικούς κινητήρες ή wankel αν προτιμάτε από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 όταν πήρε την τεχνολογία από την τότε NSU και τώρα τους επαναφέρει στο προσκήνιο. Όχι όπως τους γνωρίζαμε στο παρελθόν αλλά ως range extender (επαυξητής αυτονομίας σε ελεύθερη απόδοση).

Αυτό σημαίνει πως θα λειτουργεί ως γεννήτρια προκειμένου να φορτίζει τη μπαταρία και να αυξάνει την αυτονομία του μέχρι τώρα πλήρους ηλεκτρικού MX-30, η οποία σε πραγματικές συνθήκες είναι γύρω στα 150 χιλιόμετρα.

Η επιλογή του wankel, πέρα από την παράδοση της Mazda, έχει να κάνει τόσο με το μικρό του μέγεθος όσο και με την υψηλή του απόδοση.



Μέχρι στιγμής οι Ιάπωνες δεν έχουν ανακοινώσει ούτε τη χωρητικότητά του αλλά ούτε και αν θα αυξηθεί η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα από τους νυν 144 ίππους προκειμένου να αντισταθμιστεί το επιπλέον βάρος του range extender.

Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια της απουσίας του wankel από την αγορά οι μηχανικοί της Mazda συνέχιζαν να τον εξελίσσουν. Τόσο για το νέο του ρόλο όσο και για να μειώσουν την κατανάλωσή του (βενζίνης και λαδιού).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης