Το κοινό ψηφίζει Ioniq 6

Το κοινό ψηφίζει Ioniq 6

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai, το νέο ηλεκτρικό Ioniq 6 επιδεικνύει μια εξαιρετική εμπορική δυναμική από τα πρώτα βήματά του στην αγορά.

Hyundai_Ioniq_6__3_
Οι προπαραγγελίες για το ολοκαίνουργιο Hyundai Ioniq 6 στη Νότια Κορέα, το πρώτο 24ωρο της on-line διάθεσής του, έφτασαν τις 37.466 μονάδες. Νούμερο που είναι ένα νέο, εκπληκτικό ρεκόρ και μάλιστα σημαντικά πιο υψηλό από τις 23.760 προπαραγγελίες του Hyundai Ioniq 5.
Αν μη τι άλλο, είναι μια σαφής ένδειξη του ότι το Hyundai Ioniq 6 έτυχε καλής υποδοχής και ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για το μοντέλο αλλά και γενικότερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως όσες από τις προπαραγγελίες «μετατραπούν» σε παραγγελίες, υπολογίζεται πως θα αφορούν σε αυτοκίνητα που θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέχρι το τέλος του 2023.

Κλείσιμο
Το σεντάν που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, θα είναι διαθέσιμο με δύο εκδόσεις μπαταριών με χωρητικότητα 53,0 και 77,4 kWh, ενώ χάρη στην πολύ καλή αεροδυναμική, αναμένεται να προσφέρει μια αρκετά καλή αυτονομία έως και 610 χιλιόμετρα κατά WLTP. Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές μονάδας μετάδοσης κίνησης, είτε με μονό κινητήρα και μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, είτε με διπλό κινητήρα και κίνηση σε όλους τους τροχούς που θα εμφανίζει ισχύ 325 ίππων και θα κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα 5,1 δευτερόλεπτα.
Οι τιμές στη Νότια Κορέα, αφού συμπεριληφθούν οι τοπικές επιδοτήσεις, ξεκινούν οριακά πάνω από τις 39.000 ευρώ για την έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία. Η επίσημη έναρξη των πωλήσεων στην Κορέα, έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο, ενώ στις ΗΠΑ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά την οποία «στοχεύει» η Hyundai, το Ioniq 6 θα εμφανιστεί το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης