Η Google φέρνει το YouTube στο αυτοκίνητο

Η Google φέρνει το YouTube στο αυτοκίνητο

Σύντομα η Google θα επιτρέψει στους χρήστες κινητών Android να αναπαράγουν την εφαρμογή της πλατφόρμας YouTube στις οθόνες των αυτοκινήτων τους.

Google_car
Λόγοι ασφαλείας έχουν αποκλείσει έως σήμερα την ενεργοποίηση εφαρμογών με οπτικό multimedia περιεχόμενο στις οθόνες των αυτοκινήτων. Έτσι, ακόμα και με το αυτοκίνητο σταθμευμένο η Google δεν προσφέρει επίσημα τη δυνατότητα να δείτε κάτι από το YouTube μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου.
Το Android Auto δεν υποστηρίζει εφαρμογές βίντεο και προφανώς αυτό είναι το σωστό, μιας και έτσι περιορίζεται η πιθανότητα απόσπασης της προσοχής του οδηγού από το δρόμο και τα εκεί τεκταινόμενα. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει.
Όπως ανακοινώθηκε από την Google, η νέα λειτουργία μετάδοσης (η οποία θα υποστηρίζει επίσης Chromebook) θα επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν video σε συσκευές Android και στη συνέχεια να κάνουν αναπαραγωγή στις οθόνες του αυτοκινήτου τους.

Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο το αν θα αναπαράγεται και η εικόνα ή το σύστημα θα επιτρέπει μόνο την ακρόαση του ήχου από το εκάστοτε video. Αλλά δεν αποκλείεται να δούμε το «ξεκλείδωμα» της λειτουργίας αναπαραγωγής video στις οθόνες των αυτοκινήτων.
Ας ελπίσουμε πως θα υπάρχει κάποια δικλείδα ασφαλείας για αποκλεισμό όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει. Χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, σε ότι έχει να κάνει με το χρόνο παρουσίασης της νέας αυτής λειτουργίας, το θέμα τοποθετείται χρονικά μέσα στο έτος που διανύουμε, οπότε και θα μας λυθούν όλες οι απορίες για το αν θα πρέπει πάλι να επιστρατευτεί η «ατομική ευθύνη» ή όχι.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης