Μαρουλοσαλάτα με αβγά και βινεγκρέτ αντζούγιας

Μαρουλοσαλάτα με αβγά και βινεγκρέτ αντζούγιας

Δροσερή και απολαυστική σαλάτα, που ταιριάζει πολύ δίπλα στο πασχαλινό αρνάκι ή κατσικάκι.

maroulosalatNET
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζετε πάνω τις λαδωμένες λωρίδες της πίτας και τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά να γίνουν τραγανές. Αφήνετε να κρυώσουν.

Πλένετε, στεγνώνετε κι ετοιμάζετε τα πράσινα σαλατικά (μαρούλι, κρεμμυδάκια και άνηθο) όπως περιγράφεται στα υλικά. Ύστερα τα ρίχνετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε το τριμμένο καρότο και τις λωρίδες της πιπεριάς. Ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε στη σαλάτα τα κυβάκια του τυριού, τα αβγά, τις ελιές και τις ψημένες λωρίδες της αραβικής πίτας. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή και σερβίρετε.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης