Gault & Millau Hellas: Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός και η πρώτη ελληνική έκδοση

Gault & Millau Hellas: Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός και η πρώτη ελληνική έκδοση

Ο διεθνούς κύρους γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau, ήρθε και στην Ελλάδα, είδηση που έρχεται να δώσει νότα αισιοδοξίας σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

33227091_l
Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιούνται ανώνυμα από σώμα επιθεωρητών, οι οποίοι, στη συνέχεια, αξιολογούν το εστιατόριο και το σύνολο των παροχών του με τη χρήση του διεθνή και δοκιμασμένου αλγορίθμου του Gault & Millau. Τα επίπεδα βαθμολόγησης είναι πέντε και στο καθένα αντιστοιχεί ένας αριθμός σκούφων (toques). Για να συμπεριληφθεί ένα εστιατόριο στον ετήσιο γαστρονομικό οδηγό του θεσμού πρέπει να συγκεντρώνει ελάχιστη βαθμολογία 10/20. Αναλυτικότερα, η βαθμολογία από 10-10,5 δεν λαμβάνει σκούφο, αλλά πρόκειται για ένα αξιόλογο μέρος, στο οποίο μπορείτε να γευματίσετε ευχάριστα. Η βαθμολογία 11-12,5 αντιστοιχεί σε 1 σκούφο. Η βαθμολογία 13-14,5 αντιστοιχεί σε 2 σκούφους. Η βαθμολογία 15-16,5 αντιστοιχεί σε 3 σκούφους. Η βαθμολογία 17-18,5 αντιστοιχεί σε 4 σκούφους. Τέλος, η βαθμολογία 19-20 αντιστοιχεί σε 5 σκούφους. Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν περιορίζεται στην αξιολόγηση των εστιατορίων αλλά δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των προϊόντων και των επαγγελματιών εστίασης. Βασικός στόχος είναι να συμβάλλει στην περεταίρω εξέλιξη ενεργειών που αφορούν την κουλτούρα του ποιοτικού φαγητού (fine dining), του ποιοτικού ποτού (fine drinking) και τη δημιουργία σωστών συνδυασμών φαγητού και ποτού (food pairing).

Το γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία της ελληνικής έκδοσης του γαστρονομικού οδηγού, είναι ότι η αξιολόγηση γίνεται με αντικειμενικά και παγκόσμια κριτήρια, με αποτέλεσμα τα εστιατόρια να κατατάσσονται στο διεθνές δίκτυο του θεσμού. Επομένως, κάθε αρχιμάγειρας, αλλά και η επιχείρηση στο σύνολό της, τοποθετείται στη διεθνή κλίμακα κατάταξης. Ο φετινός οδηγός περιλαμβάνει μόνο εστιατόρια από την Αττική και την Κρήτη ενώ οι επιθεωρήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα θα συνεχιστούν για την επόμενη έκδοση. Για την Αττική και την Κρήτη λοιπόν περιλαμβάνει 58 POP εστιατόρια (αξιόλογοι χώροι που προτείνει ο γαστρονομικός οδηγός χωρίς όμως να τους βαθμολογεί) και 223 εστιατόρια εκ των οποίων 121 βραβεύτηκαν με 1 Σκούφο, 22 με 2 Σκούφους και 2 με 3 Σκούφους (Σπονδή και Botrini’s).

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης