Πολιτική και αριθμητική
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Πολιτική και αριθμητική

Το πολιτικό σύστημα χτυπήθηκε από τον τυφώνα... ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό σύστημα χτυπήθηκε από τον τυφώνα... ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες μίλησαν. Έδειξαν την απέχθειά τους για το δικομματισμό και ζήτησαν να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σύστημα.

Οι Έλληνες αποφάνθηκαν επίσης ότι δεν θέλουν τα μνημόνια. Δεν συμφωνούν με την υλοποίηση μέτρων τα οποία υποτίθεται ότι σώζουν τη χώρα αλλά εξαθλιώνουν τους πολίτες.

 Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκλονιστική. Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει cool και δεν πανηγυρίζει δείχνει ότι έχει αίσθηση των ευθυνών του και της εντολής που του έδωσαν οι πολίτες.

Από δω και πέρα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει ότι εννοεί τις δύο κεντρικές δεσμεύσεις του για σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης και αποδέσμευση από τα καταστροφικά μνημόνια.
Κλείσιμο

Μπορεί να κυβερνήσει το άθροισμα της δύναμης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με 37-38%;
Η άποψή μου είναι πως τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Είναι λογικό το κόμμα που έχει ποσοστό 20%, δηλαδή περίπου 60 έδρες να πάρει bonus 50 βουλευτές ενώ το δεύτερο κόμμα με 18% να έχει μόνο 54 έδρες;
Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά δεν είναι πολιτικά ηθικό. Και σίγουρα δεν θα αποδειχθεί ικανό να οδηγήσει μια κυβέρνηση σε μακροημέρευση, ακόμη κι αν επιτευχθεί ο σχηματισμός ενός υπουργικού συμβουλίου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι τις σημερινές εκλογές -που ουσιαστικά εξελίχθηκαν σε δημοψήφισμα για το μνημόνιο- κέρδισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που συγκέντρωσαν αθροιστικά ποσοστό περί το 37-38%.
Πρώτη δύναμη είναι τα κόμματα που είπαν όχι στην ισοπέδωση των μνημονίων.

Και το μήνυμα των πολιτών είναι βέβαιο ότι έφτασε στη γερμανική καγκελαρία. Πώς θα αντιδράσει η φράου Μέρκελ; Εάν θέλει, μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να οδηγήσει την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης για πολλά χρόνια.
Νομιμοποιείται όμως η καγκελάριος της Γερμανίας να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και να συνεχίσει τις απειλές για τα δεινά που μας περιμένουν αν δεν υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ