ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να ανακηρύξει «παράνομα» τον εαυτό του νικητή των εκλογών, λέει ο Τραμπ

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να ανακηρύξει «παράνομα» τον εαυτό του νικητή των εκλογών, λέει ο Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε νέο του tweet υποστήριξε πως «οι νομικές διαδικασίες μόλις τώρα ξεκινούν» - «Είδα το προβάδισμά μου να εξαφανίζεται ως εκ θαύματος» ισχύριζεται ο Τραμπ, αφήνοντας για ακόμα μια φορά υπόνοιες για νοθεία

trump_re
Την ώρα που ο υποψήφιος των Δημοκρατικών βρίσκεται στο κατώφλι του Λευκού Οίκου, καθώς μετά την Τζόρτζια, πήρε προβάδισμα και στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, ο Τραμπ όχι μόνο συνεχίζει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, αλλά προχωράει και σε νομικές ενέργειες για να μπλοκάρει την διαδικασία καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων ή ακόμα και να υποχρεώσει σε νέα καταμέτρηση.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε νέο του tweet υποστήριξε πως «οι νομικές διαδικασίες μόλις τώρα ξεκινούν», αφού πρώτα προειδοποίησε τον Μπάιντεν να αποφύγει το «λάθος» να κηρύξει νίκη «παράνομα» στις προεδρικές εκλογές.

«Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να κηρύξει παράνομα ότι κέρδισε την προεδρία», έγραψε ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου. «Θα μπορούσα να κηρύξω κι εγώ νίκη. Οι νομικές διαδικασίες μόλις ξεκίνησαν!», πρόσθεσε.


Λίγο αργότερα ο Τραμπ προχώρησε σε ακόμα ένα tweet  στο οποίο ανέφερε: « Είχα τόσο μεγάλο προβάδισμα σε όλες αυτές τις πολιτείες μέχρι αργά το βράδυ των εκλογών, μόνο για να δω το προβάδισμα να εξαφανίζεται  ως εκ θαύματος, καθώς περνούσαν οι μέρες. Ίσως αυτή  η πρωτοπορία μας να επιστρέψεί καθώς οι νομικές μας διαδικασίες προχωρούν!»


Κλείσιμο



Ο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει να μιλήσει αργότερα από το προπύργιο του στο Ντελαγουέρ, χωρίς ωστόσο κανένα μεγάλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης να έχει μέχρι στιγμής χρίσει νικητή των προεδρικών εκλογών.

Πριν από λίγο η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών προανήγγειλε δικαστική διαμάχη σε 4 πολιτείες . «Ο αμερικανικός λαός δικαιούται να μάθει αν αυτές οι παρατυπίες στοιχειοθετούν απάτη ή όχι» σημείωσε η εκπρόσωπος της επιτροπής, Ρόνα ΜακΝτάνιελ.



Αίτηση μη καταμέτρησης ψηφοδελτίων νωρίτερα ειχε κατατεθεί απο τους Ρεπουμπλικάνους στην Πενσυλβάνια. «Λαμβάνοντας υπόψη αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, η ψήφος στην Πενσυλβάνια ίσως να κρίνει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ – και δεν είναι ξεκάθαρο αυτή την ώρα κατά πόσο τα 67 εκλογικά κέντρα διαχωρίζουν τις επιστολικές ψήφους που καταφθάνουν μετά την ημέρα των εκλογών» ανέφεραν.




Σε ότι αφορά το tweet του Τραμπ για το που χάθηκαν οι ψήφοι των στρατιωτικών στη Τζόρτζια, ο εκπρόσωπος της Πολιτείας, Μπραντ Ραφενσπέρτζερ, διευκρίνισε ότι απομένουν κάποιες χιλιάδες ψήφοι να καταμετρηθούν, συμπεριλαμβανομένων και των ψήφων των στρατιωτικών που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως θα ακολουθήσει επανακαταμέτρηση στην πολιτεία, καθώς η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι πάρα πολύ μικρή.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία ξεκαθάριζε οτι θα συνεχίσει τη «δικαστική μάχη» προκειμένου να εξασφαλίσει πως ο αμερικανικός λαός διατηρεί την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.





Ειδήσεις σήμερα

Lockdown με δραματική πρόβλεψη για εκτίναξη των θανάτων - Σε 10 ημέρες διπλασιάστηκαν οι διασωλημένοι

Lockdown: Πως θα είναι η ζωή μας από το Σάββατο - Τι μένει ανοιχτό και τι κατεβάζει ρολά

Αμερικανικές εκλογές: Διάγγελμα ετοιμάζει ο Μπάιντεν – Έτοιμος για νομικό «πόλεμο» ο Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ