4 καθημερινές σου συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό σου

4 καθημερινές σου συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό σου

Tα λάθη που κάνεις και δε «δουλεύει ρολόι»

4 καθημερινές σου συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό σου
Ο μεταβολισμός μου δουλεύει ρολόι Ο μεταβολισμός μου είναι πάρα πολύ αργός είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούμε πολύ συχνά από φίλους (αλλά και από τον ίδιο μας τον εαυτό).

Τελικά τι φταίει και μερικές φορές ο μεταβολισμός κολλάει; Μήπως ευθυνόμαστε εμείς; Μήπως φταίνε οι καθημερινές μας συνήθειες; H απάντηση είναι ναι! Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις τις καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό:

- Δεν κοιμάσαι αρκετά: ΟΚ, σε όλους συμβαίνει μερικές νύχτες να μη μπορούν να κοιμηθούν αλλά αν το έχεις συνήθεια να κοιμάσαι λίγες ώρες το βράδυ τότε μην παραπονιέσαι που ο δείκτης της ζυγαριάς σου έχει πάρει την ανιούσα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολισμό. Φρόντιζε να κοιμάσαι 8 ώρες τη μέρα, διαφορετικά θα υποστείς τις συνέπειες που είναι οι εξής: αργός μεταβολισμός, αδυναμία ελέγχου της όρεξης, δυσκολία να κάψεις γρήγορα θερμίδες.
- Δεν πίνεις νερό με το που ξυπνάς: Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Lisa Jubilee, το τρικ για να καταφέρεις να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου είναι να πίνεις ένα ποτήρι νερό με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι –και πριν φυσικά φας κάτι. Όσοι πελάτες της ακολούθησαν αυτή τη συνήθεια κατάφεραν πιο εύκολα να κοντρολάρουν τις λιγούρες τους, νίκησαν το φούσκωμα και είχαν περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα
Κλείσιμο

- Κάθεσαι πολλές ώρες: Απλά σκέψου πως κοιμάσαι κατά μέσο όρο 8 ώρες τη μέρα και κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου άλλες 8 (τουλάχιστον) ώρες. Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά πως το σώμα σου συνηθίζει την... αδράνεια. Για να καταφέρεις να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου χρειάζεται να ασκηθείς. Βγες για περπάτημα, τρέξιμο, κάνε ένα sport, πήγαινε γυμναστήριο!

Διαβάστε περισσότερα στο  www.queen.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης