Γερμανία: Η Μέρκελ θα συγχαρεί τον Πούτιν «σύντομα»

Γερμανία: Η Μέρκελ θα συγχαρεί τον Πούτιν «σύντομα»

«Η Μέρκελ θα γράψει πολύ σύντομα ένα τηλεγράφημα» διευκρίνισε ο εκπρόσωπός της – Σημαντικό να διατηρηθεί η επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση και τον Πούτιν 

Γερμανία: Η Μέρκελ θα συγχαρεί τον Πούτιν «σύντομα»
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συγχαρεί σύντομα τον Ρώσο πρόεδρο για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

«Η καγκελάριος θα τον συγχαρεί, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα γράψει πολύ σύντομα ένα τηλεγράφημα», πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σημαντικό να διατηρηθούν οι επαφές 
Κλείσιμο

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου σημείωσε ότι πιστεύει πως στο τηλεγράφημα αυτό θα αναφέρονται οι προκλήσεις στις γερμανορωσικές σχέσεις.

«Έχουμε διαφορές απόψεων με τη Ρωσία και επικρίνουμε σαφώς τις πολιτικές της Ρωσίας σε ορισμένα θέματα --στην Ουκρανία, στη Συρία», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η επαφή με την ρωσική κυβέρνηση και τον Ρώσο πρόεδρο.

Ενίσχυση των σχέσεων Ιράν- Ρωσίας θέλει ο Ροχανί 

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί συνεχάρη σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «σημαντική» του νίκη στις χθεσινές προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και ζήτησε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους.

«Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της νέας θητείας σας, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας θα εξελίσσονται όλο και περισσότερο», γράφει ο Ροχανί σε μήνυμά του προς τον Πούτιν, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιρανικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος Ροχανί υπογραμμίζει επίσης «τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο». 

Το Ιράν και η Ρωσία έχουν ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις τους, προσφέροντας κυρίως στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης