Υεμένη: 20 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων

Υεμένη: 20 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων

Η επίθεση, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, έπληξε δύο καλύβες όπου είχαν βρει στέγη πολίτες εκτοπισμένοι από τον πόλεμο στην περιοχή Μάουζα, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία

Υεμένη: 20 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων
Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός καταυλισμού εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της εμπόλεμης Υεμένης, σύμφωνα τόσο με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ όσο και αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, έπληξε δύο καλύβες όπου είχαν βρει στέγη πολίτες εκτοπισμένοι από τον πόλεμο στην περιοχή Μάουζα, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Επικαλούμενη έναν πρώτο απολογισμό, η Ύπατη Αρμοστεία ανέφερε ότι η επιδρομή αυτή είχε συνέπεια «τουλάχιστον 20» άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, «ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά», ενώ πρόσθεσε ότι «η πλειονότητα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανήκε στην ίδια οικογένεια».

Κλείσιμο
Η UNHCR εξέφρασε «σοκ και βαθιά θλίψη» για την επιδρομή αυτή, η οποία έπληξε οικογένειες που κατάγονται από τη Μόχα, ένα λιμάνι που απέσπασαν πέρυσι οι κυβερνητικές δυνάμεις που δρουν με την υποστήριξη μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας από τα χέρια των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Τουλάχιστον επτά γυναίκες και παιδιά ήσαν ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τους οποίους υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες.

Ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, ο Μοχάμεντ Άσκαρ κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα για το «ατυχές συμβάν» αυτό, ενώ ένας εκπρόσωπος των Χούθι, ο Μοχάμεντ Άμπντουλ Σαλάμ, καταδίκασε ένα «τερατώδες έγκλημα» από μέρους της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης