Ο Τραμπ αποκαλύπτει: Τους είπα να μην χρηματοδοτούν τους εξτρεμιστές κι αυτοί «έδειξαν» το Κατάρ

Ο Τραμπ αποκαλύπτει: Τους είπα να μην χρηματοδοτούν τους εξτρεμιστές κι αυτοί «έδειξαν» το Κατάρ

Τι αποκάλυψε για τις συζητήσεις του με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και άλλων μουσουλμανικών χωρών στο πρόσφατο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή - Διεκδικεί τα εύσημα για την απομόνωση του Κατάρ

Ο Τραμπ αποκαλύπτει: Τους είπα να μην χρηματοδοτούν τους εξτρεμιστές κι αυτοί «έδειξαν» το Κατάρ
Τη θερμή υποστήριξή του υπέρ των μέτρων αποκλεισμού κατά του Κατάρ που πήραν αραβικές χώρες, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
, με ανάρτησή του στο Twitter.

Μάλιστα, με το tweet του ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε συζητήσει κατά το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, με τους ηγέτες των κρατών που συναντήθηκε, το καυτό ζήτημα της χρηματοδότησης από διάφορες χώρες ακραίων τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι εκείνοι του είχαν υποδείξει ως «ένοχο» το Κατάρ.

Κλείσιμο
«Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή, δήλωσα ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου «έδειξαν» προς την κατεύθυνση του Κατάρ - δείτε!»
, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. Tο tweet του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επικροτεί ανοιχτά την απόφαση απομόνωσης του Κατάρ, παρά το γεγονός ότι μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον απηύθυνε έκκληση στις χώρες του Κόλπου να παραμείνουν «ενωμένες».




Με επόμενες αναρτήσεις του μάλιστα, ο Τραμπ επιχείρησε να διεκδικήσει τα εύσημα για την απομόνωση του Κατάρ εκτιμώντας ότι αυτή η εξέλιξη θα σηματοδοτήσει «ενδεχομένως την αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας».

Σε δύο tweet, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπογράμμισε επίσης ότι το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή «ήδη αποδίδει καρπούς» καθώς οι ηγέτες της περιοχής υλοποίησαν την υπόσχεσή τους να υιοθετήσουν σκληρή γραμμή στο θέμα της χρηματοδότησης των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

«Είναι τόσο καλό να βλέπω ότι η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία με τον βασιλιά και 50 χώρες ήδη αποδίδει καρπούς».

Οι χώρες του Κόλπου υποσχέθηκαν ότι «θα υιοθετήσουν μια σκληρή γραμμή εναντίον της χρηματοδότησης του εξτρεμισμού και όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν το Κατάρ» ήταν το μήνυμα που έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτό θα είναι ενδεχομένως η αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε ο Τραμπ.



Πανικός στο Κατάρ

Η νέα κατάσταση που καλούνται να βιώσουν οι Καταριανοί έχει προκαλέσει ήδη πανικό με πολίτες να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδών πρώτης ανάγκης και των τροφίμων προέρχεται από εισαγωγές.

Οι έξι χώρες που διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ είναι Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Λιβύη και Υεμένη.

Και οι έξι κατηγορούν την ηγεσία του αραβικού κρατιδίου ότι παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες. Μία υπόθεση που αφορά και το Ιράν, με το οποίο δείχνει να συμβαδίζει και να ακολουθείται μία κοινή γραμμή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή, έδρα της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης της Μέσης Ανατολής. Αυτή η βάση είναι κρίσιμη στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, ενώ στον οποίο συμμετέχει και η Ντόχα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης