Επανέρχεται η «British Airways»: 61 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις επιβατών

Επανέρχεται η «British Airways»: 61 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις επιβατών

Επιστρέφει στην ομαλότητα το πρόγραμμα πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας British Airways στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μετά από την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος της εταιρείας που δεν επέτρεψε σε 75.000 επιβάτες να μεταβούν στον προορισμό τους το περασμένο τριήμερο

Επανέρχεται η «British Airways»: 61 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις επιβατών
Tέλος στο μαρτύριο χιλιάδων επιβατών υπόσχεται να βάλει σήμερα η «British Airways» μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η βλάβη των ηλεκτρονικών συστημάτων της, οδηγώντας στην ακύρωση σχεδόν του συνόλου των πτήσεών της από και προς τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου τις τελευταίες τρεις ημέρες.

   
Πάνω από 75.000 επιβάτες υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν κατάλυμα σε ξενοδοχεία. Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τους οργισμένους επιβάτες που πέρασαν ένα εφιαλτικό τριήμερο (Σάββατο-Κυριακή- Δευτέρα), οι British Airways αναμένεται να καταβάλουν τουλάχιστον 61 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις επιβατών, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.

Επιπλέον, θα εξασφαλίσει νέες θέσεις σε πελάτες οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από το μπλακ άουτ στα συστήματα της εταιρείας και δεν μπόρεσαν να πετάξουν το Σαββατοκύριακο και χθες. Ήδη, στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως η κίνηση των πτήσεών της.
Κλείσιμο

Ο επικεφαλής της British Airways, Άλεξ Κρουζ, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά την κατάρρευση του συστήματος υπολογιστών της εταιρείας, ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν παραιτείται.

 
Σε συνέντευξή του στο «Sky News», ο Ισπανός διευθυντής του βρετανικού αερομεταφορέα τόνισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος της εταιρείας και έχουν ταλαιπωρήσει χιλιάδες επιβάτες εδώ και τρεις ημέρες. Επιπλέον, αρνήθηκε ότι για τα προβλήματα ευθύνεται η μείωση του κόστους στην οποία έχει προχωρήσει η εταιρεία.

   
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο του Χίθροου υποστηρίζει ότι, η British Airways αναμένει να επιστρέψει πλήρως σε ομαλότητα το πρόγραμμα των πτήσεών της στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου σήμερα, μετά από μια παγκόσμιας εμβέλειας διακοπή στο ηλεκτρονικό της σύστημα που απέκλεισε 75.000 επιβάτες από τον προορισμό τους το περασμένο εορταστικό τριήμερο. Το αεροδρόμιο Χίθροου συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία ώστε να επιστραφούν στους επιβάτες οι αποσκευές τους «το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε ανάρτησή τους στο Twitter το αεροδρόμιο.

 
«Τα ηλεκτρονικά μας συστήματα λειτουργούν ομαλά και θα επιστρέψουμε στο πλήρες πρόγραμμα πτήσεων στο Χίθροου και το Γκάτγουικ την Τρίτη, 30 Μαΐου», υποστηρίζει ο βρετανικός αερομεταφορέας γραμμές στον ιστότοπό του.

   
Η British Airways αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της από το Χίθροου – το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης – και το Γκάτγουικ το Σάββατο, όταν ένα πρόβλημα σε διακομιστή διέκοψε όλες τις λειτουργίες της σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζοντας, μεταξύ άλλων και τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών και τον ιστότοπό της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλεξ Κρουζ ανέφερε ότι η βλάβη οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα το πρωί του Σαββάτου, το οποίο έθεσε εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτρονικών μηνυμάτων της British Airways. Τόνισε επίσης ότι για τη βλάβη δεν ευθυνόταν κυβερνοεπίθεση, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του συνδικάτου προσωπικού ότι για το πρόβλημα ευθύνονται οι περικοπές προϋπολογισμού και το συμβόλαιο με ινδική εταιρεία ηλεκτρονικών υπηρεσιών, η οποία ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική υποστήριξη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης