Τελεσίγραφο Τραμπ σε πρώην διευθυντή του FBI: Μην κάνεις διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης...

Τελεσίγραφο Τραμπ σε πρώην διευθυντή του FBI: Μην κάνεις διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης...

Να κρατήσει κλειστό το στόμα του ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον αποπεμφθέντα Τζέιμς Κόμεϊ - Δείτε το τουίτ που θυμίζει... House of Cards και παραπέμπει στο σκάνδαλο του Ρίτσαρντ Νίξον

Τελεσίγραφο Τραμπ σε πρώην διευθυντή του FBI: Μην κάνεις διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης...
Απροκάλυπτη ήταν η απειλή που διατύπωσε σήμερα μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, προς τον άρτι απολυθέντα Διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

«Ο Τζέιμς Κόμεϊ καλύτερα να ελπίζει πως δεν υπάρχουν "κασέτες" με (ηχογραφημένες) συνομιλίες μας πριν αρχίσει να κάνει διαρροές» έγραψε ο
Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό, ένα μήνυμα που μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως προειδοποίηση στον πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ να κρατήσει στο στόμα του κλειστό.

Κλείσιμο


Όταν απέλυσε τον Κόμεϊ στις αρχές της εβδομάδας, ο Τραμπ έγινε αντικείμενο συγκρίσεων με τον πρόεδρο Νίξον και την διαβόητη απόφασή του να απολύσει τον εισαγγελέα που ερευνούσε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ το 1973. Το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ κλιμακώθηκε δραστικά όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Νίξον ηχογραφούσε κρυφά συζητήσεις στον Λευκό Πίκο. Ο Τραμπ πάντως, απέφυγε να ξεκαθαρίσει στις σημερινές του δηλώσεις εάν - και για ποιο λόγο - καταγράφει και εκείνος τις συνομιλίες του.

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη, ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους της πολύκροτης απόλυσης, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι τον είχε «εκνευρίσει» η συνεχιζόμενη έρευνα για μια υπόθεση που ο ίδιος πιστεύει ότι «γεννήθηκε» από οργισμένους Δημοκρατικούς που δεν μπορούσαν να αποδεχθούν την ήττα.

«Όταν αποφάσισα τελικά να το κάνω, σκεφτόμουν: "αυτή η υπόθεση με τον Τραμπ και τη Ρωσία είναι τελείως στημένη ιστορία, μια δικαιολογία που βρήκαν οι Δημοκρατικοί για την ήττα τους στις εκλογές"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξή του. 

Η παραδοχή πως η αποπομπή του Κόμεϊ τελικά σχετιζόταν με τη Ρωσία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους έως τώρα ισχυρισμούς εκπροσώπων του ότι τα δύο ζητήματα δεν είχαν καμία σχέση. Ωστόσο, το «μπέρδεμα» με τις δηλώσεις του Τραμπ δεν σταματά εκεί, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στη συνέχεια της συνέντευξης «πως είχε από καιρό αποφασίσει να απολύσει τον Κόμεϊ» γιατί είναι «φιγουρατζής» και πως η εισήγηση τόσο του Γενικού Εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς όσο και του αναπληρωτή του Ροντ Ρόζενσταϊν δεν έπαιξαν κανένα ρόλο

Σε σημερινά του tweet πάντως, ο Τραμπ καταφέρθηκε ξανά εναντίον των media, για τον τρόπο που καλύπτουν την υπόθεση Κόμεϊ, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις δημοσιογράφων, λόγω «fake news»!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης