Αιχμές Τραμπ κατά Ομπάμα για τις υποθέσεις του Ιράν και του Ισραήλ

Αιχμές Τραμπ κατά Ομπάμα για τις υποθέσεις του Ιράν και του Ισραήλ

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε το Ισραήλ να αντιμετωπίζεται με τέτοια συνολική περιφρόνηση και ασέβεια», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ - «Μείνε ισχυρό Ισραήλ, η 20η Ιανουαρίου πλησιάζει γρήγορα», συμπλήρωσε

Αιχμές Τραμπ κατά Ομπάμα για τις υποθέσεις του Ιράν και του Ισραήλ
Σαφείς αιχμές κατά του Μπαράκ Ομπάμα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της άρσης των κυρώσεων εναντίον του Ιράν και την ελλιπή στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ την τελευταία 8ετία, άφησε με ανάρτησή του στο twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,
Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη φράση «μείνε ισχυρό Ισραήλ, η 20η Ιανουαρίου πλησιάζει».

Ο Ρεπουμπλικανός που θα αναλάβει τις τύχες των ΗΠΑ από τις 20 Ιανουαρίου, μετά τη νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου, φανέρωσε τις προθέσεις του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις των αραβικών κρατών με το Ισραήλ. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «δεν μπορούμε να αφήνουμε το Ισραήλ να αντιμετωπίζεται με τέτοια συνολική περιφρόνηση και ασέβεια. Συνήθιζαν να έχουν έναν πολύ καλό φίλο, τις ΗΠΑ, αλλά... όχι πια. Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή υπόθεση του Ιράν και τώρα αυτό (ΟΗΕ). Μείνε ισχυρό Ισραήλ, η 20η Ιανουαρίου πλησιάζει γρήγορα».

Κλείσιμο




Την Παρασκευή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών πέρασε ψήφισμα βάσει του οποίου ένας αριθμός οικοδομικών τετραγώνων στο Ισραήλ, που βρίσκονται κοντά στην ουδέτερη ζώνη, θεωρούνται μη νόμιμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καλέσει την παρούσα ηγεσία να καταθέσει «βέτο», αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, με συνέπεια να επιβαρυνθούν οι σχέσεις των δύο κρατών, μετά και τις άκρως επιθετικές δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Η απόφαση του ΟΗΕ αναφέρεται σε 140 οικοδομικά τετράγωνα, στα οποία κατοικούν σχεδόν 500.000 Ισραηλινοί στη Δυτική Όχθη. Καθημερινά στα σημειά αυτά καταγράφονται επιθέσεις Παλαιστινίων, οι οποίοι συνήθως πέφτουν νεκροί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Το προηγούμενο διάστημα, ο ΟΗΕ είχε αποφασίσει την άρση του εμπάργκο και των κυρώσεων κατά του Ιράν, παρ' ότι το Τελ Αβίβ είχε εκφράσει την αντίθεσή του, ενώ είναι γνωστές οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, καθώς το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η αντίδραση των Παλαιστινίων χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Ιράν, κάνοντας λόγο για «χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης