Την απομάκρυνση αγάλματος που απεικονίζει την Παναγία, αποφάσισε δικαστήριο για την πόλη Πουμπλιέ της ανατολικής Γαλλίας, στο πλαίσιο της απαγόρευσης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους.
Δικαστήριο απεφάνθη πως το άγαλμα πρέπει να αποσυρθεί εντός τριών μηνών και αν οι αρμόδιοι δε συμμορφωθούν με την απόφαση θα επιβληθεί ποινή 100 ευρώ ημερησίως μέχρι την απομάκρυνση του έργου.
Ο δήμαρχος Γκαστόν Λακρουά δήλωσε πως θα προσπαθήσει να τοποθετήσει το άγαλμα σε ένα ιδιωτικό νησί.
Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα το επίμαχο έργο βρέθηκε στο στόχαστρο επικριτών καθώς λέγεται ότι για την κατασκευή του δαπανήθηκαν δημοτικοί πόροι.
Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, η απόφαση απομάκρυνσής του δεν έγινε αποδεκτή από πολλούς κατοίκους της χώρας, καθώς πολλοί καταγγέλλουν απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας