Mega deal: Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto με $66 δισ!

Mega deal: Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto με $66 δισ!

Η γερμανική εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει το αντίτιμο των 128 δολαρίων ανά μετοχή - Εάν η συμφωνία διευθετηθεί και επίσημα, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο deal φέτος.


Mega deal: Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto με $66 δισ!
Στη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της αμερικανικής Monsanto προχώρησε η γερμανική εταιρεία Bayer έναντι 66 δισ. δολαρίων δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία γενετικά τροποποιημένων σπόρων και φυτοφαρμάκων, έπειτα από μήνες αντιπαραθέσεων και αύξηση της προσφοράς της για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με πηγή, η γερμανική εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει το αντίτιμο των 128 δολαρίων ανά μετοχή σε σχέση με τα 127,50 δολάρια ανά μετοχή που ήταν η προηγούμενη προσφορά.

Το ΔΣ της Bayer, σύμφωνα με πηγές, στηρίζει τη συμφωνία, ενώ προσφέρεται και ένα τίμημα σε περίπτωση αντιμονοπωλιακών εμποδίων ύψους 2 δισ. δολαρίων. Πηγή στο Reuters αναφέρει πως οι δύο εταιρείες αναμένουν η συμφωνία να κλείσει μέχρι το τέλος του 2017. Εάν διευθετηθεί και επίσημα, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο deal φέτος.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι αρχές ανταγωνισμού είναι πιθανό να εξετάσουν εκ του σύνεγγυς τη συμφωνία, καθώς ορισμένοι από τους μετόχους της Bayer εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επικριτικοί με το σχέδιο εξαγοράς.

H Bayer είχε κάνει πρόταση ύψους 122 δολ./μετοχή τον Μάιο, ενώ την αύξησε σε 125 τον Ιούλιο. Οι δύο προτάσεις είχαν απορριφθεί από τη Monsanto ως πολύ χαμηλές.

Η κίνηση της Bayer να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με τη δεύτερη μεγαλύτερη προμηθευτεί στον κόσμο αγροτικών σπόρων και γονιδίων,  μετά την Syngenta AG, είναι η τελευταία σε μια σειρά σημαντικών κινήσεων που έχει προβεί  στον τομέα των αγροχημικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης