Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε τα χωριά που ισοπεδώθηκαν από το σεισμό

Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε τα χωριά που ισοπεδώθηκαν από το σεισμό

«Αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και της χώρας μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε τα χωριά που ισοπεδώθηκαν από το σεισμό
Η Ιταλία θα ανοικοδομήσει τα χωριά και τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και θα προωθήσει ξανά τις προσπάθειες για την προστασία των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της χώρας από φυσικές καταστροφές δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι
.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε την Ιταλία και ισοπέδωσε πολλά χωριά και πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Κλείσιμο
«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι έχουμε μια ηθική δέσμευση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες αυτών των περιοχών», δήλωσε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους, έπειτα από το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.

«Η ανοικοδόμηση είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και της χώρας μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι επίσης ζωτικής σημασίας η ενίσχυση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε μια από τις πλέον σεισμογενείς χώρες του κόσμου.

«Είμαι οι καλύτεροι στον κόσμο όταν έρχεται να διαχειριστούμε επείγουσες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά επίσης και πρόληψης», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης