Ναυμαχία Φάρατζ-Γκέλντοφ στον Τάμεση για το... Brexit

Ναυμαχία Φάρατζ-Γκέλντοφ στον Τάμεση για το... Brexit

Με μια ντουντούκα ο επικεφαλής των υποστηρικτών της εξόδου από την ΕΕ συγκρούστηκε μέσα στον Τάμεση με τον στολίσκο των φιλοευρωπαϊστών - Γιατί οι αγανακτισμένοι ψαράδες κατάβρεξαν τον Μπομπ Γκέλντοφ

Ναυμαχία Φάρατζ-Γκέλντοφ στον Τάμεση για το... Brexit
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Τάμεση όταν ο στολίσκος του υποστηρικτή του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, «συγκρούστηκε» με ένα δεύτερο σκάφος, στο οποίο επέβαινε ο μουσικός Μπομπ Γκέλντοφ που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ιδιαίτερη «ναυμαχία» σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν μπροστά το κίνημα του Brexit.



Κλείσιμο








Στο «θερμό» επεισόδιο, όμως, συμμετείχαν και αλιευτικά μέσα που ακολουθούσαν το σκάφος του Φάρατζ και έφεραν πανό υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ενώ από την άλλη πλευρά στα πλοιάρια του Γκέλντοφ οι υποστηρικτές του Remain φώναζαν συνθήματα όπως «In With The In Crowd».





Ο στολίσκος με τα περίπου 50-60 πλοιάρια πέρασε κάτω από την περίφημη Tower Bridge του Λονδίνου, με τον Γκέλντοφ να φωνάζει στον Φάρατζ ότι είναι «απάτη» και τονίζοντας ότι «δεν είναι φίλος των ψαράδων».

Ο σπουδαίος μουσικός κατήγγειλε τον επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, ότι παρότι ήταν μέλος της επιτροπής αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχε μόνο σε μία από τις 43 συνεδριάσεις. 





«Είσαι απάτη, Νάιτζελ. Σταμάτα να λες ψέματα. Αυτό το δημοψήφισμα είναι πολύ σημαντικό», φώναξε ο Γκέλντοφ.

Το πρωτοφανές είναι ότι στο στολίσκο υπέρ της παραμονής «επιτέθηκαν» οι αλιείς που βρίσκονται στο πλευρό του Φάρατζ καταβρέχοντας με αντλίες το σκάφος του Γκέλντοφ. 





Από την άλλη, ο Φάρατζ με τη σειρά του τόνισε ότι η επιβολή ευρωπαϊκών ποσοστώσεων ζημιώνει την βρετανική αλιευτική βιομηχανία, ενώ φωνάζοντας με την ντουντούκα στον Γκέλντοφ είπε: «Κάποτε διαδηλώναμε ενάντια στο κατεστημένο. Τώρα το κατεστημένο διαδηλώνει εναντίον μας». 

Στο μεταξύ, στη γέφυρα-σύμβολο της βρετανικής πρωτεύουσας ένα πανό ανέφερε: «Μην αφήσετε τον Φάρατζ να βουλιάξει τη Βρετανία».







Την ίδια ώρα, ενώ ο Φάρατζ είχε μεγαλύτερη στήριξη με περισσότερα πλοιάρια να τον ακολουθούν, ο Γκέλντοφ χρησιμοποίησε άλλα μέσα για να κάνει πιο ισχυρή τη φωνή του και αυτά δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριλάβουν τη μουσική.

Στο πλοιάριό του, λοιπόν, δέσποζε ένα τεράστιο ηχοσύστημα από τα ηχεία του οποίου ακουγόταν το τραγούδι των Chicago «If You Leave Me Now» και το «In With The In Crowd» του Ντόμπι Γκρέι. Βέβαια, η ένταση ήταν τόσο ισχυρή που η λιμενική αρχή του ζήτησε να τη χαμηλώσει.

Ο επικεφαλής του UKIP από την άλλη, μπορεί να μη διέθετε μουσικά «όπλα», όμως, παρείχε στους «συνταξιδιώτες» του πλούσιο μπουφέ και μπαρ με αλκοολούχα ποτά. 



Βέβαια, ο Φάρατζ όταν επέλεγε τον ευφάνταστο τρόπο για να πείσει τους Λονδρέζους να πουν «όχι» στην παραμονή της ΕΕ ίσως να μην γνώριζε ότι η ναυαρχίδα του στολίσκου του είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο 63 εκατ. λιρών.

Η μηχανότρατα Christina S 73 μέτρων μπορεί να εκπροσωπεί τους Βρετανούς αλιείς που αγωνίζονται κάτω από τους άδικους κανονισμούς της ΕΕ, όμως, σύμφωνα με την Greenpeace εμπλέκεται σε μία απάτη σχετικά με τις ποσοστώσεις.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης, περισσότεροι από δώδεκα αλιείς με κρίθηκαν ένοχοι καθώς βρίσκονται πίσω από τη μεγαλύτερη απάτη της χώρας στην αλιευτική βιομηχανία. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης