Η εθνική ασφάλεια στο επίκεντρο της εκστρατείας κατά του Brexit

Η εθνική ασφάλεια στο επίκεντρο της εκστρατείας κατά του Brexit

H αντιπολίτευση κατηγορεί τον Κάμερον ότι παίζει το «χαρτί» της εθνικής ασφάλειας για να πείσει του πολίτες 

Η εθνική ασφάλεια στο επίκεντρο της εκστρατείας κατά του Brexit
Ακόμα και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επιστρατεύονται στον αγώνα κατά του Brexit με την αντιπολίτευση της χώρας να κατηγορεί ευθέως τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ότι παίζει το "χαρτί" της εθνικής ασφάλειας για να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής του Λονδίνου στους...  κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας.
 
  
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε μία άκρως συναισθηματική ομιλία του σήμερα στην Βουλή των Κοινοτήτων, τόνισε πως, το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα καθορίσει το πεπρωμένο της χώρας κι ότι θα έχει πραγματικές, μόνιμες και άμεσες επιπτώσεις σε κάθε πολίτη που ζει στη Βρετανία .Ο Κάμερον προειδοποίησε επίσης ότι, το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη σε πόλεμο. 

   
"Το να είμαστε τμήμα της Ε.Ε, είναι ένα από τα εργαλεία που κρατούν τη χώρα ασφαλή",  επεσήμανε ο Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων.      
Κλείσιμο

   
Οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού έρχονται λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση των δύο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών-  ΜΙ5 και ΜΙ6 - στους Σάντει Τάιμς  ότι, η Βρετανία θα γίνει ευάλωτη στην τρομοκρατία αν αποχωρήσει από τους κόλπους της Ε.Ε γεγονός που με την σειρά του θα προκαλέσει αστάθεια στη γηραιά ήπειρο.
   
Ο Λορντ Εβανς , πρώην διευθυντής της MI5 και ο σερ Τζον Σόουερς πρώην διευθυντής της MI6, υποστηρίζουν ότι, αυτή τη στιγμή, η Βρετανία επωφελείται από την παραμονή της στην Ε.Ε καθώς ανταλλάσσει πληροφορίες για τους τρομοκράτες με τις άλλες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

"Το έργο των υπηρεσιών πληροφοριών βασίζεται στην χρήσιμη ανταλλαγή πληροφοριών και την χρήση δεδομένων που σχετίζονται με δραστηριότητες τρομοκρατών και όσων εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις",  προειδοποιούν οι δύο πρώην επικεφαλής των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών υπογραμμίζοντας πως μία έξοδος της χώρας από την Ε.Ε, θα είναι επικίνδυνο για την ίδια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης