Τι κοινό έχουν ο Τσόρτσιλ, ο Walt Disney, ο Ford και ο Mr KFC;

Τι κοινό έχουν ο Τσόρτσιλ, ο Walt Disney, ο Ford και ο Mr KFC;

Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος αποτυχιών ενός επιτυχημένου αυτοδημιούργητου επιχειρηματία είναι 4,3 χρεοκοπίες.... 

Τι κοινό έχουν ο Τσόρτσιλ, ο  Walt Disney, ο Ford και ο Mr KFC;
Η πορεία των παρακάτω επιχειρηματιών, πολιτικών και επιστημόνων διδάσκει ότι αν θες να γίνεις κάποιος στη ζωή σου πρέπει να αποτύχεις και μάλιστα τουλάχιστον πέντε φορές. Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος αποτυχιών ενός επιτυχημένου αυτοδημιούργητου επιχειρηματία είναι 4,3 χρεοκοπίες.... 

Για παράδειγμα, ο ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ δεν πούλησε κανένα έργο όσο ζούσε, ο ιδρυτής της Ford είχε πτωχεύσει αρκετές φορές πριν, ο Έντισον είχε φτιάξει πάνω από 1.000 άχρηστες πατέντες, ο  Ουίνστον Τσώρτσιλ θεωρούνταν... ξοφλημένος αλλά έγινε πρωθυπουργός, ενώ ο Walt Disney ως δημοσιογράφος είχε απολυθεί αρκετές φορές  γιατί δεν είχε... φαντασία!

Οι  ιστορίες δείχνουν την αξία της αποτυχίας και πως διεκδικώντας αυτό που θες  και μένοντας εκεί που περνάς καλά τότε μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει. “Η επιτυχία δεν είναι οριστική. Η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι η δύναμη να συνεχίζεις”, Τσόρτσιλ Ουίνστον.

Κλείσιμο
Ben & Jerry's



Ο Μπεν Κόεν ήταν ένας φιλόδοξος αγγειοπλάστης, που κανείς δεν τα αγόραζε. Ο Τζέρι Γκρίνφιλντ ήθελε να σπουδάσει στην ιατρική, αλλά κανένα πανεπιστήμιο δεν τον δεχόταν. Τι έγιναν; Σήμερα, έχουν περισσότερα από 600 καταστήματα σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια. To καλοκαίρι του 1978 δημιούργησαν τα  Ben & Jerry's.  Είναι η γνωστή αμερικανική εταιρεία παγωτών, που έφερε στη μόδα το παγωμένο γιαούρτι. 

Χένρι Φόρντ



Μπορεί η Ford να είναι σήμερα από τις πιο γνωστές εταιρείες συναρμολόγησης και  κατασκευής αυτοκινήτων, αλλά δεν έγινε με την πρώτη. Στην πραγματικότητα, ο Χένρι Φόρντ  απέτυχε πέντε φορές και πτώχευσε επίσης πέντε, πριν την επιτυχημένη Ford Motor Company.

Τσώρτσιλ



Ο Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ ήταν Βρετανός πολιτικός, στρατιωτικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, πρωθυπουργός της χώρας του, κατά τις περιόδους 1940-45 και 1951-55, ένας από τους αρχιτέκτονες της συμμαχικής νίκης κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν αποξενωμένος, αποτυχημένος και ο... τελευταίος τροχός της αμάξης για το κόμμα του, λόγω των ιδεολογικών του διαφωνιών κατά τη διάρκεια του 1929-1939. Με το ξέσπασμα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στις 3 Σεπτεμβρίου το 1939 ξεκίνησε η ανοδική του πορεία και ηγήθηκε, ενώ το επόμενο έτος, εξελέγη πρωθυπουργός σε ηλικία  62 ετών.


Έντισον



Ο δάσκαλος του Τόμας Έντισον του είχε πει: “είσαι πολύ ηλίθιος για να μάθεις το οτιδήποτε”. Ο ίδιος στο μέλλον, έπρεπε να ταλαιπωρηθεί αρκετά και να ήρθε αντιμέτωπος με πάνω από 1000 αποτυχημένες πατέντες για μπορέσει τελικά να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του κόσμου και “πατέρας” του λαμπτήρα, της κάμερας και αλλων. 

Walt Disney



Ο Walt Disney είχε απολυθεί πολλές φορές από εφημερίδες γιατί δεν....είχε φαντασία και δεν είχε καλές ιδέες. Επίσης, πολλές από τις επιχειρήσεις του πτώχευσαν πριν την ταινία “Η Χιονάτη". Αν δεν ήταν αυτός, μπορεί τα παιδικά μας χρόνια να τα θυμόμασταν αλλιώς... 

Ο Mr KFC



Ο Harland David Sanders απολύθηκε από δεκάδες θέσεις εργασίας πριν ιδρύσει το δικό του επιτυχημένο εστιατόριο. Ταξίδεψε σε όλη την ΗΠΑ και έψαχνε κάποιον να πουλήσει το πρωτότυπο...τηγανητό κοτόπουλο του. Και αφού βρήκε “στέγη” στη Γιούτα, το Kentucky Fried Chicken γεννήθηκε. Το KFC είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα franchises στον κόσμο, με πάνω από 18.000 υποκαταστήματα.


Άλμπερτ Αινσταιν



Ως παιδί είχε κάποια δυσκολία στην επικοινωνία και τη μάθηση. Όμως, κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψη του φωτοηλεκτρικού φαινομένου, καθώς και την ανάλυση της θεωρία της θεωρίας της σχετικότητας.


Δαρβίνος



Ο Κάρολος Δαρβίνος δεν ήταν από τους καλούς φοιτητές, ενώ παράτησε την καριέρα του στην ιατρική για να γίνει παπάς. Αλλά, όσο ο Δαρβίνος διάβαζε και μελετούσε τη φύση, βρήκε τι τον γεμίζει και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να αποκαλύψει τα μυστήρια του ανθρώπου. Το συγγραφικό του έργο, όπως το «Περί της Καταγωγής των Ειδών», άλλαξε ριζικά τον κόσμο της επιστήμης. 

Βίνσεντ βαν Γκογκ



Ο Ολλανδός ζωγράφος όσο ζούσε το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Πούλησε μόνο ένα πίνακα εν ζωή, τον Red Vineyard at Arles.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης