Ολλανδοί μοτοσικλετιστές στο πλευρό των Κούρδων εναντίον των τζιχαντιστών

Ολλανδοί μοτοσικλετιστές στο πλευρό των Κούρδων εναντίον των τζιχαντιστών

Τρεις Ολλανδοί που ανήκουν σε διάσημο κλαμπ μοτοσικλετιστών στη χώρα τους, ταξίδεψαν στο βόρειο Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Ολλανδοί μοτοσικλετιστές στο πλευρό των Κούρδων εναντίον των τζιχαντιστών
Φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο πρόσφατα δείχνουν τρεις Ολλανδούς μοτοσικλετιστές, που φορούν πράσινες στρατιωτικές στολές και κρατούν καλάσνικοφ, να βρίσκονται στο πλευρό Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ. Οι τρεις άντρες είναι μέλη της μεγαλύτερης λέσχης μοτοσικλετιστών στην χώρα τους που είναι γνωστή με το όνομα «No Surrender» και παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις φίλου τους, είναι έμπειροι στρατιώτες που έχουν πολεμήσει στο παρελθόν στο εξωτερικό.


                             
Κούρδος μαχητής Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
                           
Μετά την δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών ο φίλος των τριών αντρών και μέλος της ίδιας λέσχης, Klaas Otto, δήλωσε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι μοτοσικλετιστές ταξίδεψαν στο βόρειο Ιράκ για να πολεμήσουν δίπλα στους Κούρδους και να υπερασπιστούν την πόλη Κομπάνι, μετά την δημοσίευση των φρικαλεοτήτων των τζιχαντιστών και ειδικότερα, μετά τους αποκεφαλισμούς αθώων πολιτών.
Κλείσιμο

Ο Wim de Bruin, εκπρόσωπος του γραφείου Ολλανδού εισαγγελέα, δήλωσε στο BBC ότι  στο παρελθόν ήταν παράνομο για τους Ολλανδούς πολίτες να μάχονται σε οργανώσεις όπως είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ή το PKK (οργάνωση Κούρδων μαχητών), αλλά τώρα δεν ισχύουν παρόμοιες απαγορεύσεις, εκτός αν αυτοί διαπράξουν δολοφονίες ή βιασμούς.

Στην Ολλανδία υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα Κούρδων, οι οποίοι πριν μερικές εβδομάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα μέσα στο κοινοβούλιο για την απροθυμία της κυβέρνησης να ενεργήσει για την προστασία των Κούρδων που μάχονται για να σώσουν την πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία από την επέλαση των τζιχαντιστών.

Μιλώντας για τους τρεις μοτοσικλετιστές, που προέρχονται από τις πόλεις Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Μπρέντα, ο φίλος τους δήλωσε ότι είναι άτομα πειθαρχημένα, που δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ και έχουν μεγάλη εμπειρία σε στρατιωτικές αποστολές.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες των τριών Ολλανδών, που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι αυτοί χρησιμοποιούν τις μοτοσικλέτες τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης