ΗΠΑ: Στέλνουν τους καλύτερους για να βρουν τα κορίτσια στη Νιγηρία

ΗΠΑ: Στέλνουν τους καλύτερους για να βρουν τα κορίτσια στη Νιγηρία

Τους επίλεκτους Navy Seals που θεωρούνται η πλέον αποτελεσματική στρατιωτική μονάδα στον κόσμο επιστρατεύει ο Λευκός Οίκος  - Αποστολή τους να εντοπίσουν στις ζούγκλες της Νιγηρίας τα 200 κορίτσια που απήγαγαν οι ισλαμιστές

ΗΠΑ: Στέλνουν τους καλύτερους για να βρουν τα κορίτσια στη Νιγηρία
Την απόφαση να αναπτύξει ομάδα 80 πεζοναυτών στο Τσαντ για να ενισχύσουν τις προσπάθειες εντοπισμού των 200 κοριτσιών που έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

«Η ομάδα αυτή θα στηρίξει την εναέρια επιχειρήση εντοπισμού αναγνωριστικού σκάφους που θα πετάξει πάνω από τη βόρεια Νιγηρία και τις γύρω περιοχές» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προς το Κογκρέσο, ενώ ήδη οι πεζοναύτες που ανήκουν στην επίλεκτη ομάδα Navy Seals έφτασαν στο Τσαντ.

Οι πεζοναύτες θα παραμείνουν εκεί «μέχρι να μην είναι απαραίτητη η συμβολή τους στον εντοπισμό των κοριτσιών».
Κλείσιμο



Πρόκειται για το δεύτερο κύμα βοήθειας των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας μετά την πρώτη ομάδα των οχτώ ειδικών που βρίσκονται ήδη στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στις έρευνες. Μαζί τους είναι άλλοι περίπου 20 αστυνομικοί και ειδικοί στην κατασκοπεία που λειτουργούν ως σύμβουλοι της κυβέρνησης της Νιγηρίας.

Θέλοντας να δείξει το πόσο δύσκολη είναι η αποστολή για να απαιτεί την επιστράτευση της αρτιότερα εκπαιδευμένης και της πλέον αποτελεσματικής μονάδας στον κόσμο  εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στ' άχυρα.

«Είναι μια περιοχή περίπου στο μέγεθος της Δυτικής Βιρτζίνια και αποτελείται από πυκνή ζούγκλα» εξήγησε ο Τζον Κίρμπι.



Η είδηση της απαγωγής των κοριτσιών για αρκετό καιρό δεν είχε ξεπεράσει τα όρια της Αφρικής μέχρι που ξεκίνησε η καμπάνια "Bring Back Our Girls" με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων όπως η Μαλάλα και η Μισέλ Ομπάμα, η οποία προκάλεσε παγκόσμια κινητοποίηση.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης