Αποκάλυψη: Ο Αραφάτ δολοφονήθηκε με ραδιενεργό πολώνιο

Αποκάλυψη: Ο Αραφάτ δολοφονήθηκε με ραδιενεργό πολώνιο

Συγκλονίζουν τα νέα δεδομένα - Δολοφονήθηκε ο Παλαιστίνιος ηγέτης σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξετάσεων ελβετικού εργαστηρίου

Αποκάλυψη: Ο Αραφάτ δολοφονήθηκε με ραδιενεργό πολώνιο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξετάσεων ελβετικού εργαστηρίου και όπως ισχυρίζεται η Σούχα Αραφάτ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο και ο θάνατος του συνιστά δολοφονία.

Η Σούχα Αραφάτ έλαβε αντίγραφο των εξετάσεων, δηλώνοντας ότι «όταν έλαβα τα αποτελέσματα πενθούσα και πάλι τον Γιάσερ. Ήταν σαν κάποιος να μου είπε ότι είχε μόλις πεθάνει».

Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στη Ρωσία, Φαέντ Μουσταφά, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ειδικοί θα ολοκληρώσουν το συντομότερο το έργο τους.

Κλείσιμο

«Πιθανώς να ολοκληρώσουν τις εργασίες στο άμεσο μέλλον και να παράσχουν τα αποτελέσματα στην παλαιστινιακή κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Μουσταφά.

Σημειώνεται ότι το ελβετικό εργαστήριο εξέτασε μοναχά αν ο Παλαιστίνιος ηγέτης έπεσε θύμα δολοφονίας και δε μπορεί να δώσει διευκρινίσεις για το ποιος κρύβεται πίσω από το θάνατό του ή με ποιο τρόπο του χορηγήθηκε το ραδιενεργό πολώνιο.

Από την άλλη ο καθηγητής Ντέιβιντ Μπάρκλει δήλωσε πως τα στοιχεία που εντοπίστηκαν από τη σορό του Αραφάτ επιβεβαιώνουν τα ίχνη που είχαν βρεθεί προ ημερών στα εσώρουχα, την οδοντόβουρτσα και τα ρούχα του Παλαιστίνιου ηγέτη.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως σαφές ότι η αιτία της ασθένειάς του ήταν το ραδιενεργό πολώνιο. Τα επίπεδα που υπάρχουν στο σώμα του είναι αρκετά να προκαλέσουν τον θάνατο», δήλωσε ο καθηγητής.

Μάλιστα, για να τονίσει ότι έχει βρεθεί το πειστήριο του εγκλήματος δήλωσε: «Αυτό που έχουμε είναι η καπνισμένη κάνη- είναι αυτό που προκάλεσε την ασθένεια και του χορηγήθηκε με κακία».

Σύμφωνα με την έκθεση, η σορός του περιείχε 18 φορές περισσότερο από το επιτρεπτό όριο σε ποσοστό πολωνίου.

Διαβάστε εδώ την έκθεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης