Τελικός Champions League: Φρούριο το Κάρντιφ για το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Τελικός Champions League: Φρούριο το Κάρντιφ για το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Καθησυχαστικός και ήρεμος ο πρωθυπουργός της Ουαλίας - Δρακόντεια μέτρα και αυστηρές ζώνες ελέγχων για τους φιλάθλους - Κλειστή και η οροφή του γηπέδου για να προλάβουν επίθεση με... drones

Τελικός Champions League: Φρούριο το Κάρντιφ για το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος
Σε αστυνομικό κλοιό και όχι υπό τον φόβο επεισοδίων, αλλά ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στο Κάρντιφ, μεταξύ της ιταλικής Γιουβέντους και της ισπανικής Ρεάλ Μαδρίτης.

Σχεδόν 2.000 αστυνομικοί θα περιπολούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα ελέγχουν οποιονδήποτε θεωρούν ύποπτο.

Κλείσιμο


Η δε προσέγγιση στο γήπεδο θα γίνεται μόνο με την προβολή του «μαγικού» εισιτηρίου και οι έλεγχοι θα είναι σε διάφορα σημεία, πριν ο οπαδός εισέλθει στην εξέδρα.

Στην πρωτεύουσα της Ουαλίας μεταφέρθηκαν συνολικά 6.000 αστυνομικοί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, εκ των οποίων οι 600 είναι των ειδικών δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής και φέρουν βαρύ οπλισμό.



Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Κέργουιν Τζόουνς, εμφανίστηκε ήρεμος και καθησυχαστικό, λέγοντας πως δεν υπάρχει πληροφορία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στον τελικό της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο θα είναι κλειστοί και μη προσβάσιμοι, ενώ οι ζώνες των οπαδών έχουν χωριστεί με μπάρες και θα αστυνομεύονται από ισχυρές δυνάμεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συρόμενη οροφή του γηπέδου θα είναι κλειστή και αυτό για να αποφευχθεί η πιθανότητα να γίνει κάποια επίθεση από αέρος και ειδικά με drones. 



Η απόφαση αυτή πάρθηκε ουσιαστικά μετά από αίτημα των αστυνομικών αρχών, το οποίο κατατέθηκε επισήμως έπειτα από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Έτσι με κλειστή την οροφή μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος για εναέρια επίθεση, που θα μπορούσε να γίνει με drone. 

«Ο τελικός του Champions League του 2017 θα είναι ο πρώτος που θα διεξαχθεί με κλειστή την οροφή του γηπέδου κάτι που θα κάνει ακόμη καλύτερη την ατμόσφαιρα την ώρα της μάχης της Γιουβέντους κόντρα στην Ρεάλ το Σάββατο στις 3 Ιουνίου», καταλήγει η ενημέρωση της ομοσπονδίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης