Σφοδρή κριτική από Φώφη κατά κυβέρνησης και ΝΔ για το Σκοπιανό

Σφοδρή κριτική από Φώφη κατά κυβέρνησης και ΝΔ για το Σκοπιανό

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία που υπονομεύει κάθε προοπτική επίλυσης και υποστήριξε πως η θέση του κ. Μητσοτάκη «επιβεβαιώνει την την πλήρη ακροδεξιά στροφή της ΝΔ»

Σφοδρή κριτική από Φώφη κατά κυβέρνησης και ΝΔ για το Σκοπιανό
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στην Νέα Δημοκρατία για την διαχείριση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων
εξαπέλυσε η κυρία
Φώφη Γεννηματά στην Βουλή ενώ παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα προς το Ποτάμι και τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη ξεκαθαρίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την δική μας στάση».

Κλείσιμο
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για μυστική διπλωματία που όπως είπε υπονομεύει κάθε προοπτική επίλυσης του «Σκοπιανού». Παράλληλα, υποστήριξε πως η θέση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το επίμαχο εθνικό ζήτημα «επιβεβαιώνει την την πλήρη ακροδεξιά στροφή της ΝΔ».

«
Δυστυχώς όπως φάνηκε στο Νταβός ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την μυστική - κρυφή διπλωματία. Δεν έχουμε πάρει απάντηση για το αν ο κ. Τσίπρας έλαβε δεσμεύσεις για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ χωρίς να εξασφαλίσει λύση. Η μυστική διπλωματία υπονομεύει την λύση» επισήμανε η κυρία Γεννηματά για να προσθέσει: «Από την άλλη πλευρά η θέση του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και δεν βοηθά στην επίλυση του ζητήματος. Η ΝΔ αποφεύγει να αναλάβει ευθύνη της
».

Επίσης, σε αντίθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ίδια υποστήριξε πως η συγκυρία είναι κατάλληλη για λύση εξηγώντας πως «καθίσταται αναγκαία η εθνικά επωφελής λύση χωρίς να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή. Πλήρης διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και εξασφάλιση της απαλοιφής των αλυτρωτικών στοιχείων και εξασφάλιση ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις. Εμείς θα αξιολογήσουμε το σύνολο της τελικής λύσης που θα φέρει – αν φέρει - η κυβέρνηση. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την τελική μας στάση».

Αναφορικά τέλος με τα συλλαλητήρια είπε: «Σεβόμαστε τις γνήσιες ευαισθησίες του λαού. Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν στην πλάτη του λαού και με αυτό το θέμα και προσπαθούν να διχάσουν. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Τηρούμε υπεύθυνη στάση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης