Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης θα ζητήσει από τη Μέρκελ να βάλουν οι δανειστές νερό στο κρασί τους

Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης θα ζητήσει από τη Μέρκελ να βάλουν οι δανειστές νερό στο κρασί τους

«Το μήνυμα που θα στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι χωρίς αμφιβολία οι δανειστές υπερβάλλουν»

Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης θα ζητήσει από τη Μέρκελ να βάλουν οι δανειστές νερό στο κρασί τους
Παραλείψεις και λάθη που ανεβάζουν τον... λογαριασμό των μέτρων, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης
, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ενώ για το τετ-α-τετ του
Κυριάκου Μητσοτάκη με την
Κλείσιμο
Άνγκελα Μέρκελ, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν μιλάμε με άλλο τρόπο έξω και με άλλο μέσα, το μήνυμα που θα στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι χωρίς αμφιβολία οι δανειστές υπερβάλλουν. Θα σταθεί στα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία δυσκολεύουν την προσπάθεια για ανάταξη της οικονομίας. Θα στείλει το μήνυμα, να βάλουν οι δανειστές νερό στο κρασί τους και θα παρουσιάσει τη θέση της ΝΔ, που είναι λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα» είπε ο κ. Χατζηδάκης στο «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός της ΝΔ θα υποστηρίξει το μοντέλο Ιρλανδίας - Κύπρου -χώρες που κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια- και θα τονίσει ότι υπάρχει δυνατότητα για την Ελλάδα να φύγει μπροστά. Επιπλέον, θα υπογραμμίσει το γεγονός ότι οι δανειστές πολλές φορές υπερβάλλουν και το μείγμα πολιτικής που προτείνουν είναι ατελέσφορο.

Ερωτηθείς για το
Grexit, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν είναι λύση και τόνισε: «Η κυβέρνηση με τον λαϊκισμό της βάζει βούτυρο στο ψωμί της βόρειας Ευρώπης που τάσσεται με την άποψη ότι δεν μπορούμε στο ενιαίο νόμισμα». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι τα νέα σκληρά μέτρα που ζητούνται δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της υπερβολής των δανειστών αλλά και των παραλείψεων και λαθών της κυβέρνησης. «Με τσάμπα μαγκιές και λαϊκισμό δεν προχωρά η χώρα [...] Τα τελευταία δύο χρόνια, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της κυβέρνησης, η χώρα πάει πίσω» σημείωσε.

Σχετικά με την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Η ΝΔ έχει θέσει θέμα πολιτικής αλλαγής εδώ και καιρό και αυτό γιατί ο λογαριασμός κάθε μέρα ανεβαίνει. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση ή όχι [...] σημασία δεν έχει τι θέλουμε εμείς, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θέλει να την κλείσει». Συμπλήρωσε: «Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης την τελευταία διετία το πράγμα πηγαίνει προς τα πίσω όχι μόνο στο επίπεδο των νοικοκυριών [...] Το 2014 μ΄εμάς, τους... τρισκατάρατους, η χώρα δεν είχε κάπιταλ κοντρόλ, είχαμε στροφή στην ανάπτυξη και είχαμε βγει δοκιμαστικά στις αγορές. Τώρα δεν τα έχουμε όλα αυτά και επέστρεψαν τα σενάρια για Grexit».

«Χρειαζόμαστε αλλαγή όχι για να μπούμε σε κήπους με τριαντάφυλλα. Δεν υπάρχει μαγική λύση. Να το καταλάβουμε όλοι, παρά τις προθέσεις» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να βγούμε στις αγορές για να μην χρειαζόμαστε τα μνημόνια, πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα για να αντιμετωπίσουμε ανεργία και ασφαλιστικό».

Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα από κανέναν για τα εσφαλμένα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ, αρκεί να θυμίσουμε ότι για τη διετία 2015-2016 ζητούσε από τον Αντώνη Σαμαρά μέτρα 3 δισ. Για την ίδια περίοδο η σημερινή κυβέρνηση πήρε διπλάσια μέτρα, όχι ότι το έκανε εσκεμμένα, αλλά με τον λαϊκισμό καθυστέρησε και το αποτέλεσμα είναι τα μέτρα που συζητούνται να γράφουν στην... ούγια Τσίπρας-Καμμένος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης