Σκέψεις να εξαιρεθούν από την αύξηση του ΦΠΑ τα νησιά που «βουλιάζουν» από πρόσφυγες

Σκέψεις να εξαιρεθούν από την αύξηση του ΦΠΑ τα νησιά που «βουλιάζουν» από πρόσφυγες

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε πως μελετάται η εξαίρεση από την επερχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, τον ερχόμενο Ιούνιο, κυρίως για την Λέσβο, την Χίο, την Κω, τη Σάμο, την Λέρο και τη Χίο

Σκέψεις να εξαιρεθούν από την αύξηση του ΦΠΑ τα νησιά που «βουλιάζουν» από πρόσφυγες
«Παράθυρο» για εξαίρεση των ακριτικών νησιών που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα
από την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή
ΦΠΑ άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,
Τρύφων Αλεξιάδης
Κλείσιμο
, στη Βουλή
.

Πρόκειται κυρίως για την Λέσβο, την Χίο, την Κω, τη Σάμο, την Λέρο και τη Χίο που καθημερινά δέχονται χιλιάδες μετανάστες και Σύριους πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας και σύμφωνα με τον υπουργό μελετάται η εξαίρεση από την επερχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη είπε πως υπάρχει «πρόβλημα με το ΦΠΑ νησιών».

«Οι επιχειρήσεις μας λένε να βγούμε έγκαιρα και να πούμε τι θα κάνουμε ώστε και αυτές να προγραμματίσουν τις συμφωνίες τους», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «για την δεύτερη ομάδα νησιών που θα αυξηθεί ο συντελεστής τον Ιούνιο του 2016 έχουμε ευαισθησία». 

«Δεν είναι δυνατόν στα ακριτικά νησιά που αντιμετωπίζουν τρομερό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα και που αποδεικνύουν την αλληλεγγύη τους, να τους επιβαρύνουμε περισσότερο. Το εξετάζουμε και το επόμενο διάστημα θα τεθεί στα αρμόδια όργανα και θα ληφθούν οι αποφάσεις», τόνισε.

Εκτός αυτών, ο υπουργός επανέλαβε ότι μελετάται η επιβολή ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά τα κατέχουν Έλληνες φορολογούμενοι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης