Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις γυναίκες στα χακί που θέλει ο Καμμένος

Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις γυναίκες στα χακί που θέλει ο Καμμένος

«Λάδι στη φωτιά» που σιγοκαίει οι σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και τα λύκεια για τα τρία όπλα - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για «ακροδεξιές», «γραφικές» αλλά και «επικίνδυνες» απόψεις

Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις γυναίκες στα χακί που θέλει ο Καμμένος
Μαθητές και γυναίκες στα χακί! Τον «Ασκό του Αιόλου» άνοιξε η πρόταση Καμμένου
για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και τη δημιουργία λυκείων των τριών όπλων, ναυτικού, αεροπορίας και
στρατού! Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται ήδη στην επιφάνεια από πολλά και διαφορετικά «μέτωπα». 

Κλείσιμο
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης, καθώς υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
έχουν καταστήσει σαφές και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα μέτρο που οδηγεί σε συντηρητική κατεύθυνση την κοινωνία. Για «στρατιωτικοποίηση» κάνουν λόγο κομματικοί παράγοντες και επισημαίνουν ότι την ώρα που ο Πάνος Καμμένος προωθεί τη δική του ατζέντα καταψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης δε γίνεται ο
Αλέξης Τσίπρας να επιτρέπει στον εταίρο του να θέτει τέτοια θέματα. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρόκειται να φτάσει τέτοιος νόμος στη Βουλή
».

Αντίθετος εμφανίστηκε ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης: «Αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών».

ΠΑΣΟΚ: Ακροδεξιοί, φανατικοί και ομοφοβικοί οι ΑΝΕΛ

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Χαριλάου Τρικούπη: «Το νέο παραλήρημα του κ Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει.

Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοί. Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες.

Να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν. Αλλά αριστερή κυβέρνηση με ακροδεξιούς δεν γίνεται. Φαίνεται ότι κάποιοι νέρωσαν παρά πολύ το κρασί τους. Ο Ελληνικός λαός βγάζει ήδη τα συμπεράσματα του.

Συνιστούμε πάντως στον κ Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι».

Θεοδωράκης κατά Καμμένου: Δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος

Δριμεία κριτική όσον αφορά στο φερόμενο σχέδιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες, για τα αστικά σώματα προστασίας, αλλά και για στρατιωτικά λύκεια στην Ελλάδα, ασκεί το «Ποτάμι» με ανακοίνωσή του. 

«Είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση», επισημαίνεται στη συνέχεια.

«Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως λυκείων πεζικού αεροπορίας και ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου. Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την «πολεμική αρετή». Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει με τη σιωπή του, του αφήνει μεγάλο χώρο στη διαμόρφωση της νέας «κυρίαρχης» ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού. Αυτή η μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθεί από την κοινωνία. Και κυρίως απ' όσους αντιλαμβάνονται πλέον ότι από επαγγελματίες της αριστεράς τείνουν να μεταλλαχθούν πλήρως σε επαγγελματίες της εξουσίας. Ακόμη και με τους παιάνες του Καμμένου», καταλήγει το Ποτάμι.

Ένωση Κεντρώων

Αιχμηρός ήταν ο σχολιασμός και από την Ένωση Κεντρώων: «Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Έντονα αντέδρασαν οι ΑΝΕΛ, διά της εκπροσώπου τους, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

«Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε. 

Και συμπλήρωσε: «Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν... πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμένα ανιστόρητος και εθελόδουλος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

Όπως αναφέρεται, ο υπουργός υποστηρίζει, ότι «ήρθε η ώρα, να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε, πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα, πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών».

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας.

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού, για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Όσο για το αν συμφωνεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας απαντά:

«Αυτή είναι η άποψη των Επιτελείων και το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο νυν  αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο στρατηγός Τόσκας. Επί επτά μήνες που δουλεύαμε μαζί στο Άμυνας η επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής  και η μαχητικότητα του προσωπικού ήταν μια από τις βασικές τους έγνοιες. Τώρα νομίζω ότι είναι χρυσή ευκαιρία από κοινού να εισηγηθούμε στον πρωθυπουργό ένα καινοτόμο σχέδιο νόμου για τη στράτευση των γυναικών πριν από την είσοδό τους στα Σώματα Ασφαλείας».

Τέλος, σχετικά με το πώς θα αναγνωρίζεται αν κάποιος είναι "ψυχωμένος" για να υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνει:

«Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό-Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από ΄τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Τον "ψυχωμένο" αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης