Βουλευτές της ΝΔ υπογράφουν κείμενο για να παραμείνει ο Μεϊμαράκης πρόεδρος

Βουλευτές της ΝΔ υπογράφουν κείμενο για να παραμείνει ο Μεϊμαράκης πρόεδρος

Δείτε φωτογραφίες από το εντευκτήριο της Βουλής με πρωτοκλασσάτους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητούν από τον Ευ. Μεϊμαράκη, εγγράφως, να παραμείνει επικεφαλής της παράταξης

Βουλευτές της ΝΔ υπογράφουν κείμενο για να παραμείνει ο Μεϊμαράκης πρόεδρος
Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από βουλευτές και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να παραταθεί η θητεία του νυν προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης της "γαλάζιας" Πολιτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπέγραψαν κείμενο ζητώντας από τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραμείνει επικεφαλής της παράταξης. Ανάμεσα στους βουλευτές που δεν επιθυμούν -για την ώρα- αλλαγή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται πρωτοκλασσάτα στελέχη, όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Απόστολος Βεζυρόπουλος και ο Μάνος Κόνσολας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής,  48 βουλευτές, από τους 76 που απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητούν εγγράφως από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραμείνει στο «τιμόνι» της ΝΔ. Οι υπογραφές συλλέγονται ως αντίδραση στις πληροφορίες που διακινήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο και ήθελαν τον κ. Μεϊμαράκη να δρομολογεί διαδικασίες για την εκλογή του επόμενου αρχηγού του κόμματος για τις 30 Αυγούστου.

Στις φωτογραφίες φαίνεται και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συνυπέγραψε το κείμενο, όπως και ο Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν υπέγραψε για την παραμονή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Κλείσιμο


Με το κείμενο ζητείται να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου εντός της θερινής περιόδου και χωρίς να προηγηθεί η εκκαθάριση του μητρώου των μελών του κόμματος. Μεταξύ αστείου και σοβαρού μάλιστα ορισμένοι από εκείνους που διακινούσαν το επίμαχο κείμενο σχολίαζαν: «Δεν αποκλείεται να είναι ακόμη μέλη της Νέας Δημοκρατίας ο Καμμένος με τον Ρωμανιά και να έρθουν να ψηφίσουν και αυτοί για τον αρχηγό μας».

Πέρα από τα τυπικά, πάντως, η πρωτοβουλία εδράζεται στην ισχυρή βούληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο και να αρθούν οι επιφυλάξεις που εκφράζονται από το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρείται «μεταβατικός», καθώς ορίστηκε από τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά.

Πραγματικός στόχος του κ. Μεϊμαράκη είναι να «νομιμοποιηθεί» η προεδρία του από την Πολιτική Επιτροπή με μια απόφαση που να «κλείνει» το θέμα της ηγεσίας μέχρι τη σύγκληση του επόμενου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος που πρόκειται να συγκληθεί προς το τέλος της άνοιξης του 2016.



Ο ίδιος εμφανίζεται να θέλει να «απαλλαγεί» από τα καθήκοντα που ανέλαβε, όσο αισθάνεται ότι υπάρχουν αμφισβητήσεις αλλά συνεργάτες του διευκρινίζουν ότι εφόσον μια ισχυρή πλειοψηφία μελών του ανώτερου κομματικού οργάνου της γαλάζιας παράταξης, αλλά και παράγοντες με ειδικό βάρος, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ταχθούν υπέρ της παράτασης της θητείας του, ο κ. Μεϊμαράκης θα παραμείνει στο κομματικό τιμόνι.

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας οδηγήθηκε στην πρόθεση να ορίσει την 30ή Αυγούστου ως ημερομηνία εκλογής του νέου αρχηγού έπειτα από σχετικό αίτημα που του υπεβλήθη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ανάλογη δημόσια τοποθέτηση του επίδοξου διαδόχου Μάκη Βορίδη, ο οποίος συγκεντρώνει την υποστήριξη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος.

Στον αντίποδα, άλλα στελέχη που είχαν εκδηλώσει διάθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία, όπως οι Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης οι οποίοι συμφωνούν με την άποψη του νυν προέδρου για «στροφή προς τον μεσαίο χώρο», υποστηρίζουν ότι πρέπει να μετατεθεί ο χρόνος εκλογής νέου προέδρου.



Στάση αναμονής τηρεί η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ την παράταση προκρίνουν τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, παρότι το τελευταίο 48ωρο στελέχη που πρόσκεινται στον δεύτερο εμφανίζονταν δυσαρεστημένα για τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη περί αλλαγής της διαδικασίας εκλογής ώστε να συμμετέχουν σε αυτή μόνον εγγεγραμμένα κομματικά μέλη και όχι ο «κάθε περαστικός που δίνει δύο ευρώ για να ψηφίσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης