Η Ζωή ανακαλεί παραγγελία για τηλεφωνικές συσκευές Siemens

Η Ζωή ανακαλεί παραγγελία για τηλεφωνικές συσκευές Siemens

Η Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι κατά το ταξίδι της στο Παρίσι συναντήθηκε με τον Ερβέ 
Φαλτσιανί προκειμένου να συνδράμει στις εργασίες της αρμόδιας επιτροπής για σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάνρτ»

Η Ζωή ανακαλεί παραγγελία για τηλεφωνικές συσκευές Siemens
Σε ανάκληση απόφασης των υπηρεσιών της Βουλής να παραγγείλουν 15 τηλεφωνικές συσκευές της εταιρίας Siemens προχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως ανέφερε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την επιτροπή αλήθειας για το χρέος.

Η εν λόγω απόφαση αναρτήθηκε χθες στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και φέρει την υπογραφή του γραμματέα της Βουλής.

Εκτός αυτού, η κυρία Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα πόρισμα με προκαταρκτικά συμπεράσματα της επιτροπής που ερευνά την νομιμότητα του ελληνικού χρέους.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Ερίκ Τουσέν είπε ότι το πόρισμα θα επιχειρεί να φωτίσει τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Υποστήριξε μάλιστα ότι η επιτροπή έχει στην διάθεσή της εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ με ημερομηνία προγενέστερη (Μάρτιος 2010) της ανακοίνωσης του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πως η χώρα υπάγεται σε μηχανισμό στήριξης. Το έγγραφο – σύμφωνα με τον κ. Τουσέν – περιγράφει με λεπτομέρειες το δημοσιονομικό πρόγραμμα που ακολούθησε η χώρα και σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής δείχνει την μεθόδευση χωρίς την έγκριση της ελληνικής βουλής και των υπολοίπων κοινοβουλίων των χωρών της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Tύπου μίλησε και η κυρία Εύα Ζολί, πρώην εισαγγελέας και νυν ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πρόεδρος της επιτροπής του κοινοβουλίου για ζητήματα φορολογίας και φοροδιαφυγής. Είναι μάλιστα η επιτροπή που έβγαλε τα Luxleaks.

Η κυρία Ζολί επανέλαβε τα στοιχεία της υπόθεσης που αφορούν την χώρα μας και τις έξι εταιρίες ελληνικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην σχετική λίστα ενώ δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της «στον κ. Τσίπρα προκειμένου να μην υποκύψει στις απαιτήσεις των εταίρων και δεχθεί περισσότερες θυσίες για τον ελληνικό λαό».

Τετ-α-τετ με τον Ερβέ Φαλτσιανί

Συνάντηση με τον Ερβέ Φαλτσιανί τον βασικό πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» είχε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Παρίσι την εβδομάδα που πέρασε.

Όπως αποκάλυψε η Πρόεδρος της Βουλής κατά το ταξίδι της στο Παρίσι συναντήθηκε με τον κ. Φαλτσιανί προκειμένου να συνδράμει στις εργασίες της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει αναλάβει την επανεξέταση του σκανδάλου της «λίστας Λαγκάνρτ».

Η Πρόεδρος είπε ότι το βαθύ λαρύγγι της HSBC Ελβετίας που απέσπασε τραπεζικά στοιχεία μεγαλοκαταθετών και με ελληνικό ενδιαφέρον δέχθηκε να βοηθήσει στις έρευνες και να φωτίσει πολλά από τα σημεία της υπόθεσης που παραμένουν στο σκοτάδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης