Εξόργισε τη Λευκωσία ο αμερικανός πρέσβης για τη σύνδεση δολοφονίας Νεμτσόφ με την επίσκεψη Αναστασιάδη

Εξόργισε τη Λευκωσία ο αμερικανός πρέσβης για τη σύνδεση δολοφονίας Νεμτσόφ με την επίσκεψη Αναστασιάδη

Ο Τζον Κόνινγκ ρώτησε μέσω Twitter τι έχουν να πουν οι Κύπριοι για τις εξελίξεις στη Ρωσία μετά την δολοφονία Νεμτσόφ και την επίσκεψη Αναστασιάδη - Το λιγότερο ατυχής η έμμεση διασύνδεση της επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου με μια δολοφονία, σχολιάζει η Κυβέρνηση 

Εξόργισε τη Λευκωσία ο αμερικανός πρέσβης για τη σύνδεση δολοφονίας Νεμτσόφ με την επίσκεψη Αναστασιάδη
Ενόχληση προκάλεσε στην Κυπριακή Κυβέρνηση η προσπάθεια του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία να διασυνδέσει την επίσκεψη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία με τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ. Ο πρέσβης των ΗΠΑ με σχόλιο στο Twitter ζητούσε από τους πολίτες να αποτιμήσουν την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα σε σχέση με τη δολοφονία Νέμτσοφ. 




Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι η Λευκωσία δεν έχει καμιά επίσημη πληροφόρηση από την αμερικανική κυβέρνηση και δεν είναι ξεκάθαρο, είπε, αν ο Αμερικανός πρέσβης με όσα ανέφερε στο Twitter εξέφραζε επίσημες ή προσωπικές θέσεις.

Κλείσιμο
Όταν γίνεται έμμεση διασύνδεση της επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου με μια δολοφονία το λιγότερο ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η θέση του Αμερικανού πρέσβη, θέση, η οποία ξεφεύγει των διπλωματικών πλαισίων, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης. Ανέφερε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης θα δει σήμερα στην Ουάσινγκτον την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ με την οποία σίγουρα θα συζητήσει το θέμα. Ο κύριος Κασουλίδης, πρόσθεσε, είναι έτοιμος να απαντήσει σε οτιδήποτε και μακάρι σημείωσε, να τεθούν ερωτήσεις για να δοθούν και διευκρινίσεις.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει τίποτε, το οποίο να έπραξε η Κυπριακή Δημοκρατία κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, που να ξεφεύγει του πλαισίου της ιδιότητάς της ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις μεγάλες δυνάμεις, είπε, έχουμε μάθει ότι δεν υπάρχουν φίλοι αλλά μόνο συμφέροντα και σε αυτό το πλαίσιο η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί. 

Ο κύριος Χριστοδουλίδης, δήλωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση είναι απογοητευμένη από τη στάση τόσο ευρωπαίων εταίρων όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Και η μη ισχυρή αντίδραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέληξε, οδήγησε στη νέα ναυτική οδηγία της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης