Ντάισελμπλουμ: Έρχομαι στην Αθήνα για συζήτηση, όχι για διαπραγμάτευση

Ντάισελμπλουμ: Έρχομαι στην Αθήνα για συζήτηση, όχι για διαπραγμάτευση

Aν μια χώρα χρειάζεται στήριξη υπάρχουν πάντα όροι και προϋποθέσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Eugorgoup

Ντάισελμπλουμ: Έρχομαι στην Αθήνα για συζήτηση, όχι για διαπραγμάτευση
Η επίσκεψή μου στην Αθήνα την Παρασκευή δεν είναι για να διαπραγματευτώ αλλά για να γνωριστούμε, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπός του δεν θα πρέπει να δοθεί κανένα επιπλέον μήνυμα στην παρουσία του στην ελληνική πρωτεύουσα καθώς όπως είπε «αυτές είναι ώρες γεμάτες δουλειά για την ελληνική κυβέρνηση και έτσι είναι πιο βολικό (σ.σ. να έρθει ο Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα)».

O επικεφαλής της ευρωζώνης είπε ότι αν μια χώρα χρειάζεται στήριξη υπάρχουν πάντα όροι και προϋποθέσεις, ενώ σε ότι αφορά ειδικά την Ελλάδα υποστήριξε πως εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να τοποθετηθούν για το πως επιθυμούν να προχωρήσουν.

Κλείσιμο
Είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι ενδεχόμενη οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσει βήμα προς τα πίσω.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα βρεθεί στην Αθήνα την Παρασκευή για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup είχε τη Δευτέρα την πρώτη διάρκειας δεκαπέντε λεπτών συνομιλία με τον Γιάννη Βαρουφάκη στην οποία και συμφωνήθηκε η επίσκεψη στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης