Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ωφεληθεί από το QE αν αρνηθεί τα προγράμματα»

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ωφεληθεί από το QE αν αρνηθεί τα προγράμματα»

Η Γερμανία δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

 

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ωφεληθεί από το QE αν αρνηθεί τα προγράμματα»
Οριστικό τέλος στις διαφορετικές ερμηνείες σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες έθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας πως η «Ελλάδα δεν πρόκειται να ωφεληθεί από το QE αν αρνηθεί τα προγράμματα (σ.σ βοήθειας)».
 
Από το Νταβός της Ελβετίας όπου διεξάγεται το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε πάνελ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, τον κεντρικό τραπεζίτη της Ιταλίας Ιγκνάτσιο Βίσκο και τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος, υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η κυρίαρχη άποψη είναι πως η Οικονομική και Νομισματική Ένωση πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ωστόσο πως τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ευρώ, αλλά σε σφάλματα που διέπραξαν στο παρελθόν Έλληνες πολιτικοί.
 
Κλείσιμο
«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο, καλύτερη από το αναμενόμενο και βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ωστόσο η Ελλάδα δεν πρόκειται να ωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωση της ΕΚΤ αν αρνηθεί τα προγράμματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε πως η Ευρωζώνη έχει δείξει τεράστια αλληλεγγύη ώστε να σωθεί ένα τεράστιο πολιτικό σχέδιο, το κοινό νόμισμα, επαναλαμβάνοντας πως μόνο η χώρα του έχει δώσει 26 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, όσο κοστίζουν στην Ισπανία τα επιδόματα ανεργίας για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης