«Αρένα» το Ζάππειο: Οι Παπανδρεϊκοί γιουχάρισαν τον Βενιζέλο

«Αρένα» το Ζάππειο: Οι Παπανδρεϊκοί γιουχάρισαν τον Βενιζέλο

Εκρηκτικό κλίμα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Με συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» υποδέχτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου - Βενιζέλος: Θα απαντήσω την Τετάρτη πως φτάσαμε να συνεργαζόμαστε με ΝΔ και ΛΑΟΣ - Χειροκροτήματα για Πετσάλνικο

«Αρένα» το Ζάππειο: Οι Παπανδρεϊκοί γιουχάρισαν τον Βενιζέλο
Σε αποθέωση για τον Γιώργο Παπανδρέου και σε αποδοκιμασία του Ευάγγελου Βενιζέλου εξελίχθηκε η πρώτη εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Το σημείο της ομιλία του κ. Βενιζέλου που ακούστηκαν οι περισσότερες αποδοκιμασίες ήταν αυτό στο οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο σύνθημα που ακουγόταν «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά». Ο κ. Βενιζέλος είπε «θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε γι’ αυτά».

Κλείσιμο


Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του επικεντρώθηκε σε μια νέα αρχή που αναζητά ο κόσμος, τονίζοντας, μάλιστα, πως ο ίδιος θα προσπαθήσει να υπηρετήσει αυτή την απαίτηση όσο πιο πιστά και ενωτικά μπορεί.

Ο κ. Παπανδρέου επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι το 2009 «αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος της δημοσιονομικής εκτροπής». Υπογράμμισε ότι έδωσε προσωπικό αγώνα με το οικονομικό επιτελείο και την κοινοβουλευτική ομάδα για τη σωτηρία της χώρας. Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός ενέφερε ότι «έχουμε δουλειά μπροστά μας. Αυτός ο αγώνας δεν έχει ημερομηνία για αξιοκρατία και δικαιοσύνη δεν έχει ημερομηνία λήξης». Επανέλαβε, δε, ότι η ρίζα του κακού είναι ο πελατειακός καπιταλισμός, καθώς σήμερα συνεχίζεται αυτή η πρακτική.

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως ιστορικό φαινόμενο, ως χαρισματικός εθνικός ηγέτης, ως διεθνής διανοούμενος, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και ερευνητής, ως εμπνευστής και οργανωτής μεγάλων εξελίξεων, ως κυβερνήτης συμπυκνώνει με μοναδικό τρόπο αυτή την ολοκληρωμένη προσέγγιση της διαδρομής της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης».

Το παρών έδωσαν δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο να γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν, επίσης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Παντελής Καψής, ο Θανάσης Τσούρας, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Γιάννης Πανάρετος, ο Χρήστος Αηδόνης, ο Γιάνης Καψής, ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Κώστας Γείτονας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Ντίνος Ρόβλιας, η Άννα Νταλάρα, ο Νίκος Αθανασάκης, ο Μανώλης Όθωνας.

Στο Ζάππειο βρέθηκαν επίσης ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Νίκος Τσουκάλης από τη ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης