Βενιζέλος: Κανείς δεν έχει αγωνιστεί για τους μικροομολογιούχους όπως εγώ

Βενιζέλος: Κανείς δεν έχει αγωνιστεί για τους μικροομολογιούχους όπως εγώ

Μικροομολογιούχοι διέκοψαν την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Χάσαμε τα σπίτια και τις αποταμιεύσεις μας, φώναζαν προς τον κ. Βενιζέλο

Βενιζέλος: Κανείς δεν έχει αγωνιστεί για τους μικροομολογιούχους όπως εγώ
Στο «καταπληκτικό αίθριο του Μουσείου Μπενάκη», όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Ελιάς, εν μέσω περιορισμένων επεισοδίων. Λίγα λεπτά αφού ανέβηκε στο βήμα ο κ. Βενιζέλος ομάδα μικροομολογιούχων που είχαν μπει στην εκδήλωση ως οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να διαμαρτύρονται και να χειρονομούν εναντίον του προέδρου το ΠΑΣΟΚ. Διαμαρτύρονταν για τις χαμένες καταθέσεις τους μετά το «κούρεμα» που υπέστησαν το 2011. Η αστυνομική φρουρά απομάκρυνε αμέσως τους μικροομολογιούχος, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την ομιλία του. Λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε εμμέσως στο περιστατικό. 

Είπε πως «σε όλες τις πόλεις που πήγα μικρές ομάδες τις αντιπολίτευσης προκάλεσαν αντισυγκεντρώσεις». Συμπλήρωσε πως έχουν οργανώσει την ιστορία των μικροομολογιουχων για τους οποίους «κανείς δεν αγωνίζεται όπως εγώ». Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο «κούρεμα» που έγινε και είπε πως «ζητάνε από μένα ρέστα για τη μικρή σημαντική παρενέργεια». Υπογράμμισε - αναφερόμενος στον εαυτό του - πως ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών είναι υπεύθυνος για ότι αρνητικό και τίποτα θετικό. Ανέφερε, δε, πως αν τον άκουγαν οι μικροομολογιούχοι και όλες οι διοικησεις των Ταμείων, το χαρτοφυλάκιό τους θα είχε αποκατασταθεί όχι στο 100%, αλλά και παραπάνω.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε πως την προηγούμενη Κυριακή φάνηκε πόσο βαθιες είναι οι ρίζες τις παράταξεις και σημείωσε πως η Ελιά στήριξε χωρίς κομματικές ταμπέλες ανθρώπους καταξιωμένους στην αυτοδιοίκηση, γιατί, όπως είπε, χωρίς αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια και κοινωνική συνοχή, χωρίς τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει ανάπτυξη και απασχόληση.

Για την κυβέρνηση συνεργασίας είπε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτή είναι μια διαρκής σκληρή διαπραγμάτευση ενδοκυβερνητική και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει μόνο διαπραγμάτευση με τη ΝΔ, αλλά και με την Τρόικα. «Η διαπραγμάτευση γίνεται ως μάχη σώμα με σώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Βενιζέλος επακτάθηκε στην ομιλία του στις ενέργειες του ΠΑΣΟΚ εντός της κυβέρνησης και διερρωτήθηκε αν χωρίς το ΠΑΣΟΚ θα υπήρχαν τα μέτρα για τις ευπαθεις ομάδες, για την ανεργία, αν θα είχαν προστατευτεί οι πρώτες κατοικίες, αν θα υπήρχε η λύση για το γάλα.
Κλείσιμο

Απαντώντας στους διαφωνούντες εντός του κόμματος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται μέσα στην Ελιά και ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος βρίσκεται η σταθερότητα.

Μιλώντας για την προηγούμενη Κυριακή είπε ότι τα περιβόητα εξιτ πολς κατέρρευσαν κι έτσι «μπορούμε να δούμε καθαρότερη την εικόνα και του β΄ γύρου χωρίς ψευδαισθήσεις». Υπενθύμισε ότι έχει αναφέρει πως σημασία δεν έχουν οι φευγαλέες εντυπώσεις του διαστήματος από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, αλλά το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας εγκλωβισμένος στις ψεύτικες εντυπώσεις των εξιτ πολς και για να διασώσει την λογική της εφόδου που είχε καταρρεύσει επανέφερε το δίλημμα πάμε σε εκλογές δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβέρνησης.

Οι μικρομολογιούχοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν στείλει στα 10.000 μέλη τους SMS με τα οποία τους καλούσαν να παρευρεθούν στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να διαμαρτυρηθούν για το κούρεμα που υπέστησαν τα ομόλογά τους με το PSI.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης