SYRIZA Generation X-ousia

SYRIZA Generation X-ousia

Με iPhone αντί ντουντούκας οι Συνιστώσες του Συνασπισμού - «Χυδαίες και επιτηδευμένες οι αναφορές του δημοσιεύματος», διαμαρτύρεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - Και μια απάντηση από τον Δημήτρη Δανίκα

 SYRIZA Generation X-ousia
Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα έπειτα από πλούσιο και έντονο πολιτικό διάλογο ψήφισαν την πολιτική διακήρυξη της οργάνωσης με το σύνθημα «Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς». Το «Σινέ Κεραμεικός», όπου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνδιάσκεψη, γέμισε ασφυκτικά από δραστήριους φοιτητές, ενώ οι «Συνιστώσες του ωραίου» έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους. Τα νέα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοντέρνα, ζουν στο πνεύμα της εποχής, διασκεδάζουν, χορεύουν, κυκλοφορούν με iPhone και iPad και ακολουθούν τις επιταγές της μόδας στο ντύσιμό τους. Οι νεαρές παρουσίες εκπέμπουν πάντως μια σοβαρή εικόνα, όπως θα ταίριαζε σε ένα κόμμα που επιδιώκει να αναλάβει σύντομα τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Κλείσιμο


«Είμαστε αντιφασίστες»

Στο «Σινέ Κεραμεικός» μάλιστα ήταν αρκετές οι όμορφες παρουσίες που μαγνήτισαν τα βλέμματα των παρευρισκομένων. Ολοι τους δηλώνουν βαθύτατα πολιτικοποιημένοι και έτοιμοι να αγωνιστούν ώστε να αναλάβει το κόμμα τη διακυβέρνηση της χώρας το συντομότερο δυνατό.  Η Δανάη Λιοδαράκη, που σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δηλώνει στο «ΘΕΜΑ»: «Προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητά μας, να γίνουμε μια οργάνωση ριζοσπαστική, να αντιμετωπίσουμε τα σημαντικά προβλήματα των νέων όπως η ανεργία. Είμαστε αντιφασίστες, αριστεροί, μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός και δεν έχουμε πολλά κοινά σημεία με τους πολιτικούς μας προγόνους. Συμβαδίζουμε με την εποχή μας, δεν είμαστε οι νέοι του ’70, αλλά έχουμε πάντα τον ίδιο ζήλο για κοινωνικούς αγώνες». 



Η 20χρονη Αγγελίνα Τσιουρή σπουδάζει στο ΤΕΙ της Αθήνας Γραφιστική. Οπως μας λέει: «Το σημερινό μας προφίλ έχει αλλάξει. Προσπαθούμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα απόψεων, οπότε έπρεπε να συμβαδίζουμε με τους νέους της εποχής μας σε όλους τους τομείς. Εξάλλου είμαστε κι εμείς νέα παιδιά, με ενδιαφέροντα όπως οι συνομήλικοί μας. Εμένα μου αρέσει να διαβάζω, να ταξιδεύω και να ακούω μουσική». Η ανασυγκρότηση της Νεολαίας κρίθηκε αναγκαία μετά την παύση της δραστηριότητας των Συνιστωσών που συμμετείχαν στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και έχει στόχο την πλήρη ταύτιση της Νεολαίας με τις θέσεις του κόμματος. 
Οπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας, «πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενιαία διαδικασία ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Με τη συνδιάσκεψη αυτή θα αποκτήσουμε τα δικά μας εκλεγμένα όργανα, με βάση τα οποία θα προχωρήσουμε στη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου. Συζητήσαμε για την ταυτότητά μας, το όραμα και την άμεση εξεύρεση ενός σχεδίου για τη νεολαία μέσα στην κρίση. Μιλήσαμε για θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, αλλά και στην αντιμετώπιση του φασισμού. Η νέα γενιά είναι μια γενιά χωρίς προοπτική λόγω των συνθηκών. Αυτό επιβάλλεται να αλλάξει. Το νεολαιίστικο κίνημα θα βγει μπροστά γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η κατάσταση». 



Παρών ο Αλέξης

Την ιδρυτική συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε πως η συγκρότηση μιας ισχυρής Νεολαίας συνιστά βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων που έχει θέσει η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 



Αφού παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη διαδικασία, ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για τα δικά του χρόνια ως γραμματέα στη Νεολαία. Το «παρών» έδωσαν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Βίτσας, ο ευρωβου-λευτής του κόμματος κ. Νίκος Χουντής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης θα γίνει σήμερα, οπότε θα εκλεγεί ο γραμματέας της.







Καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Για "χυδαίες" και "επιτηδευμένες" αναφορές του Πρώτου Θέματος, σε δημοσίευμά της σχετικά με τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η οργάνωση την εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η στάση αυτή εντάσσεται "σε μια συνολική στρατηγική υπονόμευσης και συκοφάντησης της αριστεράς από την πλευρά των ΜΜΕ που αγωνίζονται για την επιβίωση της μνημονιακής κυβέρνησης".

Ολόκληρη η καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

"Το κεντρικό συμβούλιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την «εφημερίδα» Πρώτο Θέμα για το απαράδεκτο δημοσίευμα της σχετικά με τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Η εν λόγω δημοσίευση όχι μόνο δεν προάγει την πλουραλιστική και δημοκρατική ενημέρωση αλλά αντίθετα αποβλέπει στην δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων αναφορικά με την πολιτική δραστηριότητα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια στην ενίσχυση της κυβερνητικής προπαγάνδας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Δε χωρά αμφιβολία πως οι χυδαίες και επιτηδευμένες αναφορές του δημοσιεύματος εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική υπονόμευσης και συκοφάντησης της αριστεράς από την πλευρά των ΜΜΕ που αγωνίζονται για την επιβίωση της μνημονιακής κυβέρνησης.

Η ηδονοβλεπτικού ύφους δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει τα κυρίαρχα σεξιστικά πρότυπα για το φύλο θίγοντας άμεσα τους κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, στοχεύοντας παράλληλα στην απαξίωση και διαστρέβλωση του πολιτικού χαρακτήρα της διαδικασίας ίδρυσης της ενιαίας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο από το έντυπο που μέχρι πρότινος είχε επιλέξει να "ξεπλύνει" την εικόνα των βουλευτών και των κεντρικών στελεχών της Χρυσής Αυγής ή που ακόμη δε δίστασε να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί εμπορικά την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με την δημοσίευση φωτογραφίας που τραβήχτηκε στον τόπο που είχε συντελεστεί το έγκλημα προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού αλλά και τους πενθούντες συγγενείς και φίλους του. Εξάλλου αυτό που κάνει από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του είναι με ένα life style προσωπείο να υπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών και την κυβερνητική βία του μνημονίου, να υμνεί τον φόβο και το μίσος προς το διαφορετικό και να μετατρέπει το γυναικείο σώμα σε αντικείμενο.

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως βρισκόμαστε απέναντι στην κίτρινη δημοσιογραφία φασιστικών φυλλάδων που πασχίζουν να εξομοιώσουν την Αριστερά με το διεφθαρμένο αστικό πολιτικό σύστημα και πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις αυθεντικές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, της ισότητας και τις ανάγκες των πολλών την ελευθερία και την δημοκρατία, των συλλογικών αγώνων στοχεύοντας σε μια ριζικά διαφορετική κοινωνία από αυτή που μας επιβάλλεται σήμερα. Ο εκδότης και οι υπεύθυνοι για τη σύνταξη του δημοσιεύματος πρέπει να γνωρίζουν πως στο εξής τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο".


Ο Δημήτρης Δανίκας σχολιάζει την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η υποκρισία πορεύεται με την νεοελληνική μακακία. Παράδειγμα; Η σημερινή καταγγελία της Νεολαίας του Αλέξη Τσίπρα. Που χαρακτηρίζει «χυδαίο» το δισέλιδο του κυριακάτικου «Πρώτου Θέματος» σχετικά με τα κορίτσια του ΣΥΡΙΖΑ και με τίτλο «SYRIZA Generation X-ousia». Υποκρισία για τους εξής απλούς και αυτονόητους λόγους. Που τους αντιλαμβάνεται ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος με το πρώτο βλέμμα:

Πρώτο λοιπόν. Το κείμενο πάσχει αφόρητα από υπέρβαρη σεμνότητα,

Δεύτερο λοιπόν. Οι φωτογραφίες επίσης σεμνότατες. Ούτε μία έστω σε πόζα ναζιάρικη και ερωτική,

Και τρίτο λοιπόν. Το εν λόγω δισέλιδο συνιστά πλάγια, καραμπινάτη και φυσικά δωρεάν διαφήμιση για το κόμμα και τις συνιστώσες της παράταξης.

Μεταξύ μας παιδιά. Κόβω το σβέρκο μου. Οτι άπαντες οι συγγραφείς και πνευματικοί «πατέρες» της εν λόγω καταγγελίας, το μοναδικό πράγμα που έχουν στο νου τους καθώς σουλατσάρουν ανάμεσα στα κορίτσια είναι καμάκι, αγκαλίτσες και κρεβάτι. Πάντα οι ινστρούχτορες, ειδικά όλων των παραλλαγών της Αριστεράς, αντάλλασσαν την θεογνωσία τους με τον έρωτα. Το λέει και το σύνθημα Sex and revolution. Καθόλου κακό. Καλύτερο και πιο παραγωγικό αφροδισιακό όλων για την synousia είναι η ορμή προς την κατάληψη της X-ousias.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης