Σύγκρουση Τσίπρα - Καψή στη Βουλή

Σύγκρουση Τσίπρα - Καψή στη Βουλή

Τσίπρας: Δεν περίμενα ποτέ απο εσάς να αναλάβετε αυτή τη θέση - Kαψής: «Κι εσείς έχετε βάλει πρώην διευθυντή του ΒΗΜΑτος, διευθυντή της Αυγής»

Σύγκρουση Τσίπρα - Καψή στη Βουλή
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ότι «με αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγουμένου που ούτε οι συνταγματάρχες του 1967 δεν τόλμησαν να κάνουν, φιμώσατε την φωνή της Ελλάδας» και πως «ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του διακατέχονται από αισθήματα ρεβανσισμού και απέχθεια για την δημοκρατική λειτουργία και το δημόσιο χώρο… ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης Σαμαρά, έδειξε ότι απεχθάνεται την δημοκρατία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό».

Τόνισε δε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «θα γυρίζει το ρολόι στην 11 Ιουνίου, θα αποκαταστήσει την δημοκρατία, θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με τους ανθρώπους της» ενώ παράλληλα ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή να καταθέσει στοιχεία για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που είχε η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Επιπροσθέτως, έθεσε ηθικό θέμα για την τοποθέτηση του κ. Καψή στο υφυπουργείο για την δημόσια ραδιοτηλεόραση επικαλούμενος την επαγγελματική του πορεία στον ιδιωτικό τομέα για να του απαντήσει ο υφυπουργός ότι και ο ίδιος έχει επιλέξει για στενούς συνεργάτες ανθρώπους που υπηρέτησαν μεγάλα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε στο περιστατικό με την επίθεση στον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη στο Αττικό νοσοκομείο και όταν του το επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, δήλωσε άγνοια.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «επιλέξατε να ταυτίσετε την πολιτική σας με το μαύρο χρώμα γιατί είχατε εντολή να ξεμπερδέψετε με 2500 εργαζόμενους και το κάνατε γιατί η επιλογή σας ήταν η ΕΡΤ γιατί είστε ιδεοληπτικοί. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα στον πρωθυπουργό και ο ίδιος, διακατέχονται από αισθήματα ρεβανσισμού και απέχθεια στο δημόσιο χώρο και σε οτιδήποτε που αφορά την δημοκρατική λειτουργία. Επιλέχθηκε η ΕΡΤ γιατί σας ενοχλούσε. Ακόμα και αυτή η ΕΡΤ που προσπαθήσατε να ευνουχίσετε, με διώξεις δημοσιογράφων, σας ενοχλούσε».

Υποστήριξε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε με «σχέδιο να περάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα ιδιωτικά ΜΜΕ, που χρηματοδοτούνται από χρεοκοπημένες τράπεζες που τις κρατά όρθιες το μνημόνιο. Χρεοκοπημένα κόμματα, τράπεζες που δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ, και καναλάρχες που δεν έχουν μόνιμες άδειες, δεν πληρώνουν ό,τι πρέπει να πληρώσουν και δανειοδοτούνται αδρά. Το κλείσιμο είναι δωράκι της κυβέρνησης στο σύστημα των πειρατικών ΜΜΕ» και αναφερόμενος στον κ. Καψή σημείωσε «Το λέω σε εσάς, σας εκτιμώ, δεν περίμενα ποτέ από εσάς να αναλάβετε αυτή τη θέση.  Είστε δημοσιογράφος με πλούσια διαδρομή και καριέρα, και δέχεστε να αναλάβετε αυτό τον ρόλο, είναι σαν να βάζουμε την γάτα να αναδιοργανώσει τα ποντίκια, είναι θέμα ηθικής τάξης».

 Επισήμανε δε ότι αποτελεί «ορισμό της πειρατείας ό,τι κάνατε στην ΕΡΤ… Η ΕΡΤ που εμείς οραματιζόμαστε δεν θα είναι όχημα προπαγάνδας και μηχανισμός πελατειακών εξυπηρετήσεων, δεν θα δεχτούμε αποφάσεις που τις θεωρούμε παράνομες και αντισυνταγματικές, δεν θα δεχτούμε την απαξίωση, δε θα αναγνωρίσουμε τα παράνομα υβρίδια. Σε ότι αφορά τις προθέσεις μας, πολύ σύντομα να ξέρετε το ρολόι θα γυρίσει στις 11 Ιουνίου, θα αποκατασταθεί η νομιμότητα»

Η τρικομματική έπεσε

Εξήγησε πως η μονομερής ενέργεια για το κλείσιμο της ΕΡΤ προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των πολιτών με αποτέλεσμα «η τροκομματική να πέσει και αυτό οφείλεται στην αντίδραση του λαού. Αν δεν είχατε και τον Βενιζέλο όμηρο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάνρντ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι εθισμένα στην εξουσία, θα είχαμε τώρα εκλογές»
Αναφορικά με την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολ.  Σόιμπλε τόνισε ότι «είναι λυπηρό, θλιβερό και δυσάρεστο να αναγκάζει τον έλληνα πρωθυπουργό να του δίνει αναφορά. Όμως ο κ. Σαμαράς για την ύπαρξη θέματος για κατοχικό δάνειο δεν έβγαλε τσιμουδιά».

 Πρόσθεσε πως «Το πρόγραμμά σας καταρρέει, ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει. μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να σταματήσει αυτή την καταστροφή σύντομα θα είναι κυβέρνηση του τόπου.
 
Καψής «κ. Τσίπρα λέτε σκέτα λόγια του αέρα»

Στα θέματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας και που αφορούν το πρόσωπό του απάτησε ο κ. Καψής λέγοντας «ευγενικά έθεσε το θέμα αλλά αναπαρήγαγε τα σχόλια ακροδεξιών μπλογκ. Δεν ήμουν ούτε άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, ούτε δέχτηκα να πάω στο δημόσιο. Μιλατε για θέμα ηθικής τάξης. Υπάρχει μια μεγάλη υποκρισία, έχετε βάλει πρωην διευθυντή του «Βήματος» ως διευθυντή πλέον της «Αυγής». Δεν νομίζω ότι το κάνατε για να παραδώσετε στα «συμφέροντα» την εφημερίδα σας; Επίσης έχετε δίπλα σας ένα εξαίρετο νομικό, που ήταν νομικός πολλών καναλαρχών. Αυτόν και καλά κάνετε τον επιλέξατε, δεν υπάρχει πρόβλημα καλά κάνετε. Εγώ δεν έχω δώσει ποτέ άδεια σε κανάλι και ραδιόφωνο. Δεν μετέχω στην κυβέρνηση για να υπηρετήσω κανενός συμφέροντα. Υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια τηλεόραση που δεν θα είναι φέουδο καμιάς κυβέρνησης και κανενός συνδικαλιστή που ζει παρασιτικά εις βάρος της. Είπατε κ. Τσίπρα ότι έχετε πολιτικές διαφορές με αντιπάλους και ότι με σέβεστε αλλά θεωρώ πως ήταν λόγια του αέρα».

Απ. Κακλαμάνης: «Ο Γιώργος μας έφερε εκείνο τον κοντοπίθαρο το Μόσιαλο»

Σε κατάσταση απασφάλισης βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς μετά την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιο, δείχνοντας την αντίθεσή του με τα προωθούμενα μέτρα, χαρακτήρισε «κοντοπίθαρο που μας έφερε ο Γιώργος» τον κ. Ηλία Μόσιαλο.

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας για το νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ – το οποίο αποτελεί δημιούργημα του κ. Μόσιαλου – είπε «είναι εκείνος ο κοντοπίθαρος που μας έφερε ο Γιώργος. Έφερε τότε την έκθεσή του και δεν έγινε δεκτή. Την ξαναεμφάνισε επί Παπαδήμου και την ξαναφέρνει τώρα…».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης