Μια άγνωστη στιγμή από τη ζωή του Gene Wilder που φανερώνει πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν

Μια άγνωστη στιγμή από τη ζωή του Gene Wilder που φανερώνει πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν

Πώς επέλεξε να παρηγορήσει την σύζυγό του Gilda Radner, όταν εκείνη διαγνώστηκε με καρκίνο

Μια άγνωστη στιγμή από τη ζωή του Gene Wilder που φανερώνει πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν
Ένα μεγάλο ταλέντο, ο υπέροχος Gene Wilder έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας πίσω του έναν θησαυρό με κωμωδίες - «διαμάντια» που θα συνεχίζουν να σκορπούν το γέλιο για πολλές γενιές ακόμα.

Στον απόηχο του θανάτου του, πολλοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον χαμό του αγαπημένου τους φίλου, πλέκοντας εγκώμια όχι μόνο για το μοναδικό ταλέντο του αλλά και για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα. 

Τις δηλώσεις αυτές, που περιέγραφαν τον Wilder ως έναν ζεστό, γενναιόδωρο άνθρωπο, αναπαρήγαγαν πολλά διεθνή μέσα, ωστόσο το Uproxx επέλεξε να αναδημοσιεύσει ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματα της αδικοχαμένης συζύγου του, Gilda Radner (η οποία πέθανε από καρκίνο το 1989) που φανερώνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο πόσο υπέροχος ήταν.

Κλείσιμο


Όπως γράφει στο βιβλίο της η Radner, η οποία ήταν και η ίδια εξαιρετική κωμικός με λαμπρή καριέρα στο SNL, όταν ήταν μικρή και περνούσε μαζί με την αδερφή της τις διακοπές της στο παραθαλάσσιο εξοχικό της οικογένειά της, συνήθιζε να κοιτά έξω από το παράθυρο αναζητώντας τους γονείς της στην παραλία. Πάντοτε ένιωθε μεγάλη αγωνία, αφού η πλαζ ήταν μεγάλη και γεμάτη κόσμο, με αποτέλεσμα το μικρό κορίτσι να μην μπορεί να βρει τους δικούς της. Τελικά ο πατέρας της, για να την καθησυχάσει, άρχισε να δένει στην ομπρέλα θαλάσσης του ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, έτσι ώστε η Radner να μπορεί να βρίσκει τους γονείς της όποτε θελήσει και να μην  ανησυχεί ότι θα τους χάσει.



Αρκετά χρόνια μπροστά, ενώ ήταν παντρεμένη με τον Wilder, τον οποίο υπεραγαπούσε, η ταλαντούχα ηθοποιός έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και ένιωσε όλο τον κόσμο της να καταρρέει. «Όταν έβλεπα αυτήν την ομπρέλα αισθανόμουν ασφαλής. Όταν είχα κοντά μου τους γονείς μου, ήμουν εντάξει και τίποτα κακό δεν μπορούσε να συμβεί, ούτε αρρώστιες, ούτε δυστυχήματα, ούτε πόλεμοι... Όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο σκεφτόμουν "Θεέ μου, ας βρεθεί κάποιος να με προστατέψει, ας βρεθεί κάποιος να με κάνει να νιώσω ξανά ασφαλής. Τη βραδιά πριν από την πρώτη μου χημειοθεραπεία και ενώ ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, είδα ξαφνικά τον Gene να περνάει το κατώφλι, έχοντας στα χέρια του μια μικρή ροζ ομπρέλα με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια δεμένο πάνω της», γράφει η ηθοποιός.

Η Radner παρέμεινε παντρεμένη με τον Wilder μέχρι τον θάνατό της το 1989.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης