Ρουβάς: Δεν κοιμήθηκα καλά όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα

Ρουβάς: Δεν κοιμήθηκα καλά όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα

«Εμείς έχουμε φέρει την Ελλάδα εδώ που βρίσκεται, με τη δική μας ψήφο»

Ρουβάς: Δεν κοιμήθηκα καλά όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα
Μία εμφάνιση-έκπληξη έκανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή "42 λεπτά" του ΣΚΑΪ.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης δεν δίστασε να μιλήσει για πολιτικά θέματα και μάλιστα σχολίασε την κυβέρνηση
Τσίπρα λέγοντας: «Είναι αποτέλεσμα της δικής μας ψήφου ή μη ψήφου. Εμείς έχουμε φέρει την Ελλάδα εδώ που βρίσκεται, με τη δική μας ψήφο. Ζούμε σε μία Δημοκρατία, έχουμε μία συλλογική ευθύνη».

Κλείσιμο
Περιέγραψε μάλιστα πώς βίωσε τη νύχτα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα γίνει δημοψήφισμα
: «Εκείνο το βράδυ της ανακοίνωσης για το δημοψήφισμα δεν κοιμήθηκα καλά, ξύπνησα με πολλές σκέψεις, με τορπίλιζαν στο μυαλό μου. Ξεκίνησα να γράφω. Αισθάνθηκα μία τεράστια ανάγκη να εκφράσω την άποψή μου. Αισθάνθηκα ότι όλοι οι Ελληνες είχα να πάρουν μία απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον μας, το δικό μας, της πατρίδας μας. Αισθάνθηκα εφόσον ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα ότι πρέπει, έχουμε την υποχρέωση να συμμετέχουμε σε μία τέτοια διαδικασία. Βλέπω πολλούς ανθρώπους που αντιδρούν, είναι ωραίο να βγαίνεις στο δρόμο να διαδηλώνεις, να κάνεις απεργία, αλλά δεν πρέπει να συμμετέχει κανείς μόνο σε αυτή τη στιγμή».

Και συνέχισε: «Για να εκφράσω την άποψη μου πρέπει να πάρω μία πολιτική σκέψη. Αυτή τη σκέψη την παίρνει ο λαός μέσα από τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα. Πρέπει να παίρνουμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία. Πρώτα ψάχνω να βρω τι λάθη έχω κάνει εγώ και μετά προσπαθώ, να ρίξω το φταίξιμο της δικής μου κατάστασης στους γύρω μου. Έχω μάθει να αναζητώ σε μένα ποιες είναι οι λύσεις στην κατάσταση που βρίσκομαι. Είναι πολύ εύκολο κανείς να επικρίνει τους πολιτικούς, τους ξένους, τους κακούς. Πρέπει καταρχάς να αναζητήσουμε... Τα έχουμε κάνει εμείς όλα τέλεια, τα έχουμε κάνει όλα καλά, για να αποτρέψουμε όσα έχουν γίνει;».
Ερωτηθείς αν θα σκεφτόταν, να ασχοληθεί και ο ίδιος με την πολιτική, απάντησε: «Αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή, είναι πολιτική. Δεν είμαι υπέρ των επαγγελματιών πολιτικών κι αυτό γιατί όταν κάποιος είναι επαγγελματίας πολιτικός και εξαρτάται η ζωή του ή η ζωή των παιδιών του από αυτό ή το αν θα έχει να φάει, η αμέσως επόμενη σκέψη θα είναι να εκλεγώ. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να γίνει αρεστός στους ανθρώπους που πρέπει να τον ψηφίσουν. Η απάντηση δεν είναι στους καλούς ή κακούς πολιτικούς, η απάντηση βρίσκεται σε μας. Εμείς πρέπει να έχουμε την ωριμότητα σκέψης, για να επιλέγουμε βάσει αυτών που ακούμε και είναι το σωστό για την πατρίδα μας και την κοινωνία».



Τέλος, όσον αφορά την κριτική που έχει δεχτεί για ερμηνείες του όπως στο «Άξιον Εστί» είπε: «Τους ανθρώπους τους περνάμε μέσα από ένα φίλτρο  του πώς σκεφτόμαστε εμείς οι ίδιοι. Άρα οι άνθρωποι που επικρίνουν κάποιον άνθρωπο χωρίς να τους έχουν βλάψει προσωπικά, είναι γιατί έτσι σκεφτόμαστε εμείς για αυτού του είδους τους ανθρώπους. Δεν είναι πάντα ίδιες οι περιπτώσεις. Κάποιος μας ενοχλεί γιατί είναι πολυάσχολος, κάποιος μας ενοχλεί γιατί δεν κάνει τίποτα αλλά όλα του πάνε καλά, κάποιος επειδή είναι εργασιομανής, κάποιος επειδή δεν μας αρέσει η άποψη του. Σε όλες τις περιπτώσεις μας ενοχλεί σε σχέση με εμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνος κάνει κάτι λάθος απαραίτητα, αυτό δεν μπορεί να με εμποδίσει να κάνω αυτά που κάνω στη ζωή μου, γιατί αυτό είναι το εργαλείο για ανακαλύπτω συνεχώς τον εαυτό μου. Κατανοητό ότι σε κάποιους δεν αρέσει αυτό που κάνω, αλλά αυτό έχει να κάνει με το πώς οι ίδιοι βλέπουν τον κόσμο».


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης