Μέριλ Στριπ: «Είμαστε όλοι Αφρικανοί»

Μέριλ Στριπ: «Είμαστε όλοι Αφρικανοί»

«Όλοι οι πολιτισμοί έχουν κοινό πυρήνα τον άνθρωπο»

Μέριλ Στριπ: «Είμαστε όλοι Αφρικανοί»
Η Μέριλ Στριπ μίλησε το πρωί της Πέμπτης στους δημοσιογράφους ως η πρόεδρος του 66ου φεστιβάλ Βερολίνου που ξεκινάει σήμερα.

Κατά τη συνέντευξη τύπου η οσκαρική ηθοποιός ρωτήθηκε για θέματα ισότητας, διαφορετικότητας και ανοχής με αφορμή όχι μόνο τη δική της έντονη δράση γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών στη βιομηχανία του Χόλιγουντ, αλλά και για την υπόθεση των «λευκών Οσκαρ».

«
Κλείσιμο
Ειμαι πολύ αφοσιωμένη στα θέματα ισότητας. Ισότητα φύλων, φυλών, εθνοτήτων, θρησκειών. Πρέπει να υπάρχει εκπροσώπηση διαφορετικών φωνών και αυτή η επιτροπή είναι η απόδειξη. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο. H Berlinale είναι πολύ μπροστά. Δεν είναι συνηθισμένο να υπάρχουν γυναίκες στα κέντρα αποφάσεων.»

Μάλιστα, η ηθοποιός ρωτήθηκε από έναν Αιγύπτιο δημοσιογράφο αν θα μπορέσει να αξιολογήσει σωστά ταινίες από τον «αραβικό κόσμο» ή τη Νότιο Αφρική. 

«Έχω παίξει ρόλους από πολλές και διαφορετικές κουλτούρες. Όλοι οι πολιτισμοί έχουν κοινό πυρήνα τον άνθρωπο και στην τελική είμαστε όλοι Αφρικανοί», είπε χαρακτηριστικά η μεγάλη πρωταγωνίστρια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης