PROTOTHEMA

Ελλάδα

Με κεντρικό σύνθημα «η Μακεδονία Είναι Ελλάδα»

Φωτορεπορτάζ: Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Φωτορεπορτάζ: Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Πολίτες από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και βρακοφόροι από την Κρήτη, ταξίδεψαν με λεωφορεία για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και έφιπποι, όπως και απόγονοι των Μακεδονομάχων με τις στολές τους

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.


Η εξέδρα είχε στηθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι συγκεντρωμένοι κάλυψαν όλη τη γύρω περιοχή και προς τον Λευκό Πύργο και προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», έχοντας αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο.

Πολίτες από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και βρακοφόροι από την Κρήτη, ταξίδεψαν με λεωφορεία για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ την εμφάνιση τους έκαναν και έφιπποι, όπως και απόγονοι των Μακεδονομάχων με τις στολές τους. Οι περισσότεροι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και άλλες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ στις πρώτες σειρές υπήρχαν ιερωμένοι και μοναχές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ανήλθαν περίπου σε 90.000 και ένα μέρος αυτών μεταφέρθηκαν με 284 λεωφορεία. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία έχε ως εξής: «Από ώρα 13:00 σήμερα (21-01-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου ενενήντα χιλιάδων (90.000) πολιτών στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, με θέμα "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία", η οποία εξελίσσεται φυσιολογικά. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η άφιξη του κόσμου έγινε και με 284 λεωφορεία τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρους».

Λίγο μετά τις 15:30, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανήλθαν στους 500.000 και πως συνολικά στη Θεσσαλονίκη έφτασαν συνολικά 1.300 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα.Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Navagos22/01/201810:35

Ένας τιμητής υποστηρικτής των ΕΤ1-ΕΤ2-ΕΤ3 τηλεοπτικών καναλιών απόπατου δεν βρέθηκε ..... υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι τελικά ο Σαμαρά έκανε άριστα που τα έκλεισε :::::::::

Απάντηση
Δημήτρης22/01/201807:24

500.000 χρυσαυγιτες, εθνικιστές, φασίστες,με σημαίες, και συνθήματα...δεν σας χάλασε ακροαριστερά ΚΚΕδια.

Απάντηση
Γιάννης Παπαδόπουλος22/01/201804:24

Είναι ντροπή και αίσχος για τη δήθεν δημόσια αλλά βαθιά κρατική τηλεόραση να φιμώνει αντιδράσεις μιας τεράστιας πλειοψηφίας ενώ δεν πράττει το ίδιο σε παρελάσεις τύπου Pride οι οποίες είναι μεν καλοδεχούμενες αλλά αφορούν ελάχιστο κόσμο. Τέλος ΧΑ και αναρχικοί κάνανε ότι μπορούσαν για να προβοκάρουν μια απολύτως ειρηνική και ακομμάτιστη διαμαρτυρία απλών πολιτών. Και πάλι ντροπή για τα στημένα ρεπορτάζ και τις κάμερες που κοιτούσαν αλλού. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ. Δε διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν παραχωρούμε και τίποτα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.

Απάντηση
γιαννης-αγρινιο22/01/201800:40

υπερηφανια και συγκινηση ! αυτο μονο!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία