Αρχαία μαζί με χασισόδεντρα στη Μεσσηνία

Αρχαία μαζί με χασισόδεντρα στη Μεσσηνία

Εκτός από δενδρύλλια κάνναβης οι αρχές βρήκαν πλήθος από μεταλλικά αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία αρχαιοτήτων

Αρχαία μαζί με χασισόδεντρα στη Μεσσηνία
Για ναρκωτικά έψαχναν, μπροστά σε έναν σημαντικό θησαυρό από αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και του τοπικού αστυνομικού τμήματος, όταν  οργάνωσαν επιχείρηση στο αγρόκτημα ιδιοκτησίας ενός 35χρονου στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας!

Οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί επιβεβαιώθηκαν όταν ανακάλυψαν τα δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,10 μέτρων που καλλιεργούσε ο ύποπτος, καθώς και μια ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους δέκα γραμμαρίων που είχε στην κατοχή του. Εκείνο που δεν περίμεναν να βρουν, ήταν ένα πλήθος από μεταλλικά αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι του 35χρονου κατασχέθηκαν 13 μεσαιωνικά χάλκινα νομίσματα των ύστερων χρόνων με λατινικές επιγραφές, δύο τμήματα χάλκινων δαχτυλιδιών, ένα χάλκινο έλασμα με ανάγλυφη φυτική διακόσμηση, ένα χάλκινο διακοσμητικό κόσμημα και 15 νομίσματα των νεώτερων χρόνων.

Κλείσιμο
Όλα κρίθηκαν από αρχαιολόγο ως προστατευόμενα και εστάλησαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, που άσκησε σε βάρος του δίωξη για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης