ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λαθραλιείς από Αλβανία και Σκόπια στην Πρέσπα

Λαθραλιείς από Αλβανία και Σκόπια στην Πρέσπα

Οι αλλοδαποί ηλικίας 31 ως 38 χρόνων είχαν απλώσει δίχτυα και είχαν ψαρέψει 100 κιλά ψάρια, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τις δυο μεταλλικές βάρκες και τις βενζινοκίνητες μηχανές τους

Λαθραλιείς από Αλβανία και Σκόπια στην Πρέσπα
Τα υδάτινα σύνορα στη Μεγάλη Πρέσπα δεν εμποδίζουν τους ψαράδες των γειτονικών χωρών που τη μοιράζονται με την Ελλάδα να περνούν στην ελληνική πλευρά της με βάρκες για να ψαρεύουν παράνομα, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, που η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών που διενεργούν συνεχείς περιπολίες για να αποτρέψουν την είσοδό τους στη χώρα, αγρυπνούν και κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να εντοπίσουν δυο βάρκες, σε μία από τις οποίες επέβαιναν τέσσερις Αλβανοί και στην άλλη ένας Σκοπιανός.

Οι αλλοδαποί ηλικίας 31 ως 38 χρόνων είχαν απλώσει δίχτυα και είχαν ψαρέψει 100 κιλά ψάρια, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τις δυο μεταλλικές βάρκες και τις βενζινοκίνητες μηχανές τους, πέντε ξύλινα κουπιά, δίχτυα μήκους 900 μέτρων και μια απόχη.

Κλείσιμο
Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας που τους άσκησε δίωξη για παράνομη αλιεία και παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης