Συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της τραγωδίας στο hot spot στη Μόρια

Συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της τραγωδίας στο hot spot στη Μόρια

Μία 66χρονη και το εγγονάκι της κάηκαν ζωντανοί - Πήρε φωτιά η πλαστική σκηνή, πιθανότατα από έκρηξη φιάλης - Τραυματίστηκαν σοβαρά και η μητέρα με το δεύτερο παιδί της οικογένειας και μεταφέρθηκαν με C-27 στην Αθήνα

Συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της τραγωδίας στο hot spot στη Μόρια
Mια γυναίκα 66 ετών και το 6χρονο εγγόνι της έχασαν τη ζωή τους και οκτώ μετανάστες τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια της Μυτιλήνης και την εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως.

Βίντεο: Η Μόρια στις φλόγες

Κλείσιμο
 
Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν εξερράγη το γκαζάκι που είχε ανάψει μέσα στη σκηνή μια 66χρονη γυναίκα προκειμένου να μαγειρέψει.

 










Από την έκρηξη σκοτώθηκε ακαριαία τόσο η ίδια όσο και το 6χρονο εγγονάκι της που βρισκόταν κοντά της. Η 30χρονη μητέρα και το 4χρονο παιδί βρίσκονταν λίγο πιο μακριά από το σημείο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.

Βίντεο: Το σημείο της τραγωδίας


 Η 30χρονη μαζί με το 4χρονο παιδί της διακομίστηκαν με C-27 στην Αθήνα.



Η στιγμή της μεταφοράς της τραυματισμένης μητέρας με ασθενοφόρο



Στον καταυλισμό ξέσπασε πανικός, καθώς οι φλόγες άρχισαν να τυλίγουν το ένα μετά το άλλο τα καταλύματα και δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες να τα εγκαταλείπουν έντρομοι. Κάποιοι, μάλιστα, δεν άργησαν να προκαλέσουν επεισόδια και επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια στους αστυνομικούς που έφτασαν στο hot spot, καθώς κυκλοφόρησε αμέσως η φήμη ότι είχε εκραγεί βόμβα!

Χρειάστηκε να επέμβουν διμοιρίες των ΜΑΤ για να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να μπορέσουν να πλησιάσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής για να σβήσουν την φωτιά και τα ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.






Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στον καταυλισμό οδήγησε στην εκκένωση των χώρων, κυρίως από τα γυναικόπαιδα που σκόρπισαν στα γύρω χωράφια. Εκκενώθηκε επίσης και η δομή των ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί μέσα στο χοτ σποτ, ενώ δεν αποφεύχθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε Αφρικανούς κυρίως μετανάστες και δυνάμεις των ΜΑΤ που μπήκαν μέσα στον καταυλισμό.

Τελικά, περίπου στις 3 τα χαράματα οι φωτιές έσβησαν, ένας μεγάλος όμως αριθμός ανθρώπων πέρασε τη νύχτα στην ύπαιθρο, αφού οι σκηνές τους με όλα τους τα υπάρχοντα κάηκαν.

Μεγάλες ήταν και οι υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά και τα επεισόδια.

Ειδικότερα, κάηκαν ολοσχερώς 20 μεγάλες σκηνές, 110 μικρότερες και ένα κοντέινερ ενώ υπέστη φθορές και δεύτερο κοντέινερ που λειτουργεί ως γραφείο της αστυνομίας ή κάποιου οργανισμού εντός του καταυλισμού.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκαπέντε προσαγωγές Αφγανών που φέρονται να πρωτοστάτησαν στα επεισόδια.

Η επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής για την τραγωδία
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών, στην Τοπική Κοινότητα Μόριας, του Δήμου Μυτιλήνης στο Νομό Λέσβου. Η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησε από τη χρήση φιαλιδίου υγραερίου, εντός σκηνής, προξένησε τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας και ενός ανήλικου αγοριού, καθώς και το σοβαρό τραυματισμό επίσης μιας γυναίκας κι ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί πριν την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην κατάσβεσή της, για την οποία ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 22:20 χθες, μετέβησαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Για το ανωτέρω περιστατικό και τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.




Δείτε βίντεο: Τραγωδία στη Μόρια: Γιαγιά και εγγονάκι σκοτώθηκαν από έκρηξη στο hot spot


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης