ΠΑΜΕ-αγρότες στους δρόμους για το ασφαλιστικό - Μπούτας: Θα είμαστε 40 χρόνια στα μπλόκα

ΠΑΜΕ-αγρότες στους δρόμους για το ασφαλιστικό - Μπούτας: Θα είμαστε 40 χρόνια στα μπλόκα

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, ενώ η κυβέρνηση είχε βάλει λουκέτο ακόμα και στον Εθνικό Κήπο

ΠΑΜΕ-αγρότες στους δρόμους για το ασφαλιστικό - Μπούτας: Θα είμαστε 40 χρόνια στα μπλόκα
Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη δεύτερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ κατά του ασφαλιστικού, η οποία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Μαζί τους ήταν και οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για συμμετοχή στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο».

«Στο χωριό μου λένε "είδα, είδα, παραείδα, αλλά τέτοια δεξιοαριστερή κυβερνήση που να υπηρετεί με τέτοιο τρόπο τα συμφέροντα των καπιταλιστών δεν έχω ξαναδεί"» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προειδοποιώντας ότι αν χρειαστεί θα μείνουμε 40 χρόνια στα μπλόκα. «Καλό θα είναι να το πάρουν πίσω για να μπορέσουν να πάνε σε κανά χωριό οι βουλευτάδες του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε. Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του τόνισε ότι «σήμερα υλοποιείται το σύνθημα "εργατιά, αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά"».

Κλείσιμο


Οι αγρότες σημείωσαν ότι ενώνονται για δεύτερη φορά με «τα αδέλφια μας, τους εργατοϋπαλλήλους και τον λαό της Αθήνας», ενώ έκαναν λόγο για μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «που σαν τον εγκληματία αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο».





Τόσο οι συγκεντρώσεις του Σαββάτου, αλλά κυρίως εκείνες της Κυριακής έχουν προκαλέσει τρόμο στην κυβέρνηση η οποία έχει βάλει παντού κάγκελα και κλούβες φοβούμενη την οργή των πολιτών για το ασφαλιστικό.

Ενδεικτικό του τρόμου που επικρατεί στις τάξεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι εκτός από τις κλούβες που έχουν τοποθετηθεί κάθετα στην Ηρώδου Αττικού προκειμένου να μην υπάρχει πρόσβαση  σε κανέναν, έβαλαν λουκέτο και στον Εθνικό Κήπο με μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «στις 6,7 και 8 Μαΐου κατόπιν εντολής της Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης