Κόρινθος: Ανήλικοι σε σπείρα με ληστείες και κλοπές

Κόρινθος: Ανήλικοι σε σπείρα με ληστείες και κλοπές

Οι δράστες είχαν διαπράξει τουλάχιστον 40 διαρρήξεις σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα, ενώ εμπλέκονται και σε μια περίπτωση εκβίασης

Κόρινθος: Ανήλικοι σε σπείρα με ληστείες και κλοπές
Επί τέσσερις μήνες προκαλούσε εφιάλτες στους κατοίκους των χωριών της Κορινθίας μια σπείρα κακοποιών που είχε διαπράξει τουλάχιστον 40 διαρρήξεις σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα, ενώ εμπλέκεται σε τουλάχιστον μια ληστεία και σε μια περίπτωση εκβίασης. Η δράση της εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου, αλλά τα 12 μέλη της παραμένουν ελεύθερα.

Πρόκειται για Έλληνες, κάποιοι από τους οποίους είναι ανήλικοι και ο μεγαλύτερος 40 χρόνων. Όλοι ταυτοποιήθηκαν, αλλά δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές, ληστεία και εκβίαση που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. 

Από τις 7 Δεκεμβρίου που ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση, είχαν βάλει στο χέρι μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, εργαλεία και άλλα είδη συνολικής αξίας άνω των 5.500 ευρώ. Στις 9 Μαρτίου, όταν διέρρηξαν ένα κατάστημα σε κοινότητα του Δήμου Κορινθίων και έκλεψαν πακέτα με τσιγάρα, ο ιδιοκτήτης τους καταδίωξε με το αυτοκίνητό του, αλλά τον τράκαραν με το δικό τους για να διαφύγουν.

Κλείσιμο
Οι δράστες είχαν κλέψει 20 οχήματα από την Κόρινθο και χωριά στις περιοχές Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων και είχαν αποπειραθεί να αρπάξουν άλλα δυο. Σε μία από τις περιπτώσεις, μάλιστα, πήραν εκβιαστικά χρήματα από τον ιδιοκτήτη του οχήματος για να του το επιστρέψουν. Ένδεκα από τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα αναζητούνται. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης των κακοποιών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης