Για «άτυχη στιγμή» μίλησε ο συζυγοκτόνος του Βελβεντού που προφυλακίστηκε

Για «άτυχη στιγμή» μίλησε ο συζυγοκτόνος του Βελβεντού που προφυλακίστηκε

Πρώτα την χτύπησε και μετά την έπνιξε λέει η ιατροδικαστρική έκεθση  - «Το έχει μετανιώσει κι έχει συνειδητοποιήσει ότι έκανε κάτι που δεν έπρεπε λόγω της θολούρας που είχε περιέλθει τη στιγμή του καβγά» ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του 40χρονου Τάσου Τσιουχάρα

Για «άτυχη στιγμή» μίλησε ο συζυγοκτόνος του Βελβεντού που προφυλακίστηκε
Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 40χρονος συζυγοκτόνος του Βελβεντού Κοζάνης, ο οποίος δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα του, την 37χρονη Ανθή Λινάρδου.

Ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ενώπιον του ανακριτή, δεν κατάφερε να πείσει ότι είναι μετανιωμένος, όπως επιχειρεί να εμφανιστεί από την ώρα που ομολόγησε την ειδεχθή πράξη του.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αναφέρεται και στο πιστοποιητικό θανάτου της άτυχης 37χρονης, ο 40χρονος, αφού χτύπησε βάναυσα τη σύζυγό του, στη συνέχεια την έπνιξε.


Κλείσιμο








Με βάση τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε, ο θάνατος της Ανθής οφείλεται σε «πνιγμονή συνεπεία απόφραξης των αναπνευστικών οδών», ενώ το θύμα έφερε και θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου, το οποίο προηγήθηκε του πνιγμού. Το τραύμα δείχνει ότι ο δράστης επιδίωκε πιθανότατα να αναισθητοποιήσει την άτυχη γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πάλης τους προσπάθησε να αμυνθεί, προκαλώντας εκδορές στο σώμα του 40χρονου.

Επίσης, εντοπίστηκαν πολλαπλές εκχυμώσεις στο πρόσωπο της 37χρονης και συγκεκριμένα στην περιοχή των οφθαλμών, στα ζυγωματικά και στο άνω και κάτω χείλος. Τραγικό της συγκλονιστικής υπόθεσης το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που τα τρία τους παιδιά (ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο δίδυμα εξάχρονα κορίτσια) κοιμόντουσαν σε διπλανά δωμάτια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οι δικηγόροι του 40χρονου για την απολογία και την προφυλάκισή του
Μιλώντας στο protothema.gr σχετικά με την προφυλάκιση του συζυγοκτόνου, ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του 40χρονου, Βαγγέλης Παππάς, τόνισε: «Θεωρούμε ότι από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία ακόμη συμπληρώνεται, και από την απολογία του πελάτη μας προέκυψε ότι ήταν ένα έγκλημα πάθους, έρωτα και της στιγμής. Δεν υπήρχε καμία προμελέτη και καμία προετοιμασία που να οδήγησαν στο έγκλημα αυτό. Υπήρξε ένας καβγάς μεταξύ των συζύγων ο οποίος, δυστυχώς, οδήγησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη».  

«Ο πελάτης μας κατά την απολογία του μίλησε για όλες τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή και τη μετέπειτα πορεία που ακολούθησε. Επάνω σε αυτό έγιναν όλες οι ερωτήσεις του κύριου ανακριτή και ήταν καθοριστικές και αναλυτικότατες. Φώτισαν όλες οι πλευρές του συμβάντος έτσι όπως έγινε» προσθέτει ο κ. Παππάς.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κι έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τι έκανε και τις συνέπειες που έχει η πράξη του.

«Το έχει μετανιώσει κι έχει συνειδητοποιήσει ότι έκανε κάτι που δεν έπρεπε και ήταν ουσιαστικά μία στιγμή άτυχη στην οποία υπερέβαλε λόγω της θολούρας που είχε περιέλθει τη στιγμή του καβγά» σημειώνει σχετικά ο δικηγόρος του 40χρονου.

Ο Τάσος Τσιουχάρας, ακόμη, αισθάνεται μετανιωμένος και ρωτά συνέχεια για τα τρία ανήλικα παιδιά του (ένα αγόρι οκτώ ετών και δύο δίδυμα κορίτσια έξι ετών), τα οποία και ζήτησε να δει.

«Έχει συνειδητοποιήσει το ότι τα παιδιά του θα μείνουν για λίγο καιρό μαζί με τους παππούδες τους στην Αθήνα. Ήθελε να τα δει και του εξηγήσαμε ότι αυτό δε γίνεται. Όπως μας είπε τα παιδιά του τα αγαπούσε, τα αγαπάει και θα τα αγαπάει πάντα κι αυτό δεν αλλάζει. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν του ανακοινώθηκε ότι θα του πάρουν τα παιδιά οδηγήθηκε σε μία μεγάλη συναισθηματική φόρτιση» τονίζει ο κ. Παππάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης